11:11 23.12.2014

Позиції сил АТО й далі обстрілюють бойовики, активізувалися польоти безпілотників - спікер АТО

2 хв читати
Позиції сил АТО й далі обстрілюють бойовики, активізувалися польоти безпілотників - спікер АТО

Починаючи з 17:00 понеділка до 6:00 вівторка бойовики 9 разів обстріляли позиції українських військових в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, заявив спікер АТО Леонід Матюхін.

"Незаконні збройні формування 9 разів провокували українських військових з артилерії, гранатометів і мінометів", - розповів він під час прямого включення із зони АТО на брифінгу у вівторок в Києві.

За словами спікера АТО, бойовики обстріляли населені пункти Піски і Нікішине, електростанції в Дебальцевому й Щасті, позиції сил АТО поблизу Ломакиного й Сокільників. Поблизу с. Кримське сталося збройне зіткнення сил АТО і НЗФ. "Усі дії бандитів й далі є провокаційними", - наголосив Л.Матюхін.

Крім того, за його словами, активізувалася робота безпілотних літальних апаратів, які запускають бойовики. "Починаючи з 16:40 в небі під Маріуполем було помічено щонайменше 10 літальних апаратів", - зазначив Л.Матюхін.

У свою чергу, офіцер прес-служби Генерального штабу Олексій Мазепа, присутній на брифінгу, уточнив, що усього за минулу добу позиції сил АТО були обстріляні незаконними озброєними формуваннями 18 разів. "Всього за добу наші військові потрапили під 18 обстрілів з боку бойовиків, незважаючи на оголошений режим перемир'я", - розповів він.

За словами офіцера прес-служби Генштабу, в Донецькому напрямку було 7 обстрілів, Луганському й Дебальцевському напрямках - по 4, в Маріупольському напрямку - 3 обстріли.

Крім того, А.Мазепа підкреслив, що, незважаючи на оголошений режим припинення вогню, обстановка в населених пунктах, що поблизу лінії протистояння, станом на 23 грудня залишається дуже напруженою. Зокрема, через тривалий обстріл з боку бойовиків жителі продовжують залишати свої будинки і переїжджати у безпечні регіони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА