11:57 20.11.2014

Український суд дозволив затримати бойовиків Гіркіна й Безлера - Генпрокуратура

2 хв читати
Український суд дозволив затримати бойовиків Гіркіна й Безлера - Генпрокуратура

Рішенням суду задоволено клопотання прокурора Генеральної прокуратури України і надано дозвіл на затримання підозрюваних Ігоря Гіркіна й Ігоря Безлера з метою їхнього приведення для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури, оприлюдненому в четвер уранці, зазначено, що суд ухвалив таке рішення 13 листопада.

Як нагадують у прес-службі наглядового відомства, раніше постановою Головного слідчого управління МВС України від 4 листопада зазначені керівники незаконних збройних формувань оголошені в розшук.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі й умисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправк и, Володимира Р и бака й Ігоря Дяк і вс ь кого за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (тортури) і п. 1 ч.ч. 1, 2 ст. 115 (умисне вбивство) К К України здійснює Генеральна прокуратура України.

Раніше повідомлялося, що І.Гіркін (кличка Стрєлков) та І.Безлер (кличка Бєс), після діяльності в Україні на стороні бойовиків "ДНР"-"ЛНР" навесні-восени 2014 року залишили територію України. За повідомленнями ЗМІ, І.Гіркін перебуває на території Російської Федерації.

У серпні цього року генеральний прокурор України Віталій Ярема звернувся до генпрокурора РФ Юрія Чайки з офіційним листом про необхідність вжити заходів з боку російських правоохоронних органів для припинення участі громадян РФ у збройному конфлікті на території України.

У листі, зокрема, було зазначено, що органи досудового розслідування України через участь у збройних конфліктах і бойових діях на території Донецької та Луганської областей притягують до кримінальної відповідальності громадян РФ І.Безлера, І.Гіркіна, Сергій Здрилюка, Миколу Козицина, Олександра Бородая та інших громадян РФ.

"Інформацію про численні факти участі громадян Росії у збройному конфлікті на території України підтверджують безпосередньо представники сепаратистів. Зокрема 16 серпня 2014 року Олександр Захарченко, який називає себе головою ради міністрів "Донецької народної республіки", заявив про наявність "1200 людей особового складу, які проходили упродовж чотирьох місяців підготовку на території Російської Федерації", - йдеться в листі до генпрокурору РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА