17:53 29.10.2014

У МЗС України отримали від РФ повідомлення про направлення на Донбас чергового "гумконвою"

1 хв читати
У МЗС України отримали від РФ повідомлення про направлення на Донбас чергового "гумконвою"

Міністерство закордонних справ України підтверджує отримання звернення РФ про направлення до України чергового "гуманітарного конвою" для жителів територій на сході країни, контрольованих незаконними збройними формуваннями.

"Ми отримали ноту, зараз її розглядаємо", - сказав прес-секретар МЗС України Євген Перебийніс в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

За його словами, позиція України залишається незмінною: доставка будь-яких вантажів на територію України має здійснюватися у відповідності з міжнародним правом, зокрема, це згода держави-одержувача, обов'язкове оформлення українськими митниками і прикордонниками та низка інших умов.

Як повідомлялося, прес-служба МНС РФ повідомила, що у вівторок у Донецьк і Луганськ з Ногінська Московської області (РФ) вирушає четверта автоколона відомства у складі 50 автомобілів з гуманітарною допомогою. Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що не бере участі в організації цього конвою.

Раніше російська сторона направила на Донбас три гуманітарних конвої, які прибули 22 серпня, 13 і 20 вересня відповідно. Українська сторона не мала можливості оглянути вміст вантажів. Крім того, до відправлення російських конвоїв не залучалися представники МКЧХ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА