12:15 04.08.2014

Глава МВС доручив провести службове розслідування щодо подій в Одесі - Геращенко

2 хв читати
Глава МВС доручив провести службове розслідування щодо подій в Одесі - Геращенко

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доручив провести службове розслідування щодо подій в Одесі, повідомив радник глави МВС України Антон Геращенко.

"Міністр МВС Арсен Аваков доручив провести службове розслідування цього інциденту і покарати тих, хто перевищив повноваження або застосував надмірну силу. Працівники міліції, які перевищили повноваження, так само як і ті, хто побив співробітника міліції, мають понести заслужене покарання", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

"Ми нині в МВС відновлюємо всю хронологію подій в Одесі за хвилинами. Збираємо всі відеозаписи з відкритого доступу та з оперативних камер і надамо їх усі, а не лише ті де працівники міліції б'ють протестувальників, - суспільству", - розповів він.

При цьому він зазначив, що вважає за неправильне зривати концерт, кидати в очі працівникам міліції пісок і бити їх палицею. "Застосування співробітниками міліції надмірної сили, зокрема, побиття лежачих і навмисні удари палицею по голові, правильним не вважаю, і винних має бути покарано", - наголосив радник міністра.

А.Геращенко також пообіцяв, що суспільство отримає об'єктивну інформацію про те, "хто, що, як, навіщо і чому робив цього вечора - і з боку міліції, і з боку протестувальників".

Як повідомлялося, в неділю увечері близько 200 представників одеського євромайдану, ВО "Свобода" і "Правого сектора" намагалися зірвати концерт Ані Лорак в Одесі.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу зі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, внаслідок сутички між міліцією та проукраїнськими активістами постраждав один співробітник правоохоронних органів. Чоловіка, якого, за попередніми даними вдарили металевим предметом по голові, госпіталізували.

Кількість постраждалих із боку проукраїнських активістів не відома: вони втекли.

При цьому міліція затримала трьох найбільш активних учасників сутички.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА