13:00 17.07.2014

Російський військовий літак збив ракетою український Су-25 на території України - РНБО

1 хв читати
Російський військовий літак збив ракетою український Су-25 на території України - РНБО

У Раді національної безпеки і оборони заявляють про ракетний удар російським військовим літаком по літаку Збройних сил України Су-25 над територією України в середу.

"16 липня близько 19:00 з боку РФ здійснено чергову провокацію. Військовий літак ЗС РФ завдав ракетного удару по літаку Су-25 ЗС України, який виконував завдання на території України", - повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в четвер.

За його словами, літак було збито, льотчик катапультувався, його евакуювали у безпечне місце.

А.Лисенко наголосив, що такі дії російської сторони буде оцінено найближчим часом. Інших деталей він не уточнив, проте запевнив, що це дії саме російського літака.

У середу в інформаційному центрі "Народного ополчення Донбасу" кореспондентам "Інтерфаксу" (interfax.ru) заявили, що в середу підбили два штурмовики Су-25 українських ВПС. "Один з літаків було підбито з переносного ракетного комплексу біля Горлівки. Він пішов, сильно димлячи, у бік аеродрому Миргород. Щодо другого ситуацію з’ясовують", - заявили в "ДНР".

Пізніше в Міноборони підтвердили факт потрапляння ракети ПЗРК в Су-25. У відомстві зазначили, що льотчик вивів літак у зазначений район та успішно здійснив вимушену посадку. "Командир корабля не постраждав. Літак має незначні ушкодження й підлягає відновленню", - зазначили в Міноборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА