15:22 11.06.2014

Пошкодження магістрального водопроводу в районі Слов'янська може викликати ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в районі АТО

1 хв читати

Пошкодження магістрального водопроводу в районі Слов'янська може викликати ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в районі проведення АТО в східних регіонах України, заявив в. о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук на брифінгу в середу.

"Санітарно-епідеміологічна ситуація в районах проведення АТО контрольована, групових випадків захворювань немає. Водночас існує проблема з потенційним ускладненням ситуації у зв'язку з тим, що в районі Слов'янська пошкоджений магістральний водопровід, звідки здійснювалося постачання води до Слов'янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки", - сказав він.

За словами О.Кравчука, наразі в Краматорську, Дружківці та Костянтинівці проблему водопостачання вдалося вирішити. У Краматорську, зокрема, воду постачають з альтернативних джерел, до Костянтинівки та Дружківки - привозять.

Водночас у Слов'янську припинено централізоване водопостачання, підвезення питної води до Слов'янська немає, констатував О.Кравчук.

Крім того, він повідомив, що в Слов'янську пошкоджена будівля лабораторного центру санепідемслужби, у зв'язку з чим повноцінний контроль санітарно-епідеміологічної ситуації в місті неможливий.

Крім того, за словами О.Кравчука, деякі населені пункти буде переведено на альтернативне водопостачання у зв'язку з припиненням функціонування каналу Сіверський Донець - Донбас, від роботи якого залежить водопостачання регіону.

Усі підрозділи Державної санітарно-епідеміологічної служби України в Луганській і Донецькій областях працюють у штатному режимі. Перешкод для роботи її фахівців у регіоні не було, за винятком Слов'янська, сказав О.Кравчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА