13:33 23.03.2014

Кличко заявляє, що Мамчур перебуває у в'язниці в Севастополі, і звільнити його - справа честі

2 хв читати

Звільнити командира авіабази в Бельбеку полковника Юлія Мамчура, затриманого російськими військовими, із в'язниці Севастополя - сьогодні справа честі та державницької позиції, заявляє лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

Як повідомляє прес-служба "УДАРу", за словами лідера партії, українська влада повинна використати всі засоби - від дипломатичних до будь-яких можливих у цій ситуації. "Сьогодні треба задіяти всі механізми, щоб звільнити полковника Мамчура - українського патріота і мужню людину. За ці страшні тижні в Криму Юлій Мамчур став взірцем військової честі та вірності Україні. Саме тому російські вояки і заарештувати його - щоб прибрати одного з авторитетних серед українських військових командира, щоб зламати бойовий дух і рішучість українських вояків як у Криму, так і в усій армії. І продемонструвати, що українська влада не дбає про захисників Вітчизни та кидає їх напризволяще", - зазначив В.Кличко.

При цьому він нагадав про свою позицію, що необхідно вивести українських військовослужбовців із півострова. "Ми повинні продемонструвати, що Україна опікується долею кожного патріота, який не зрадив і готовий боротися за свою країну до кінця. Тому потрібно негайно зберегти життя і честь усіх українських військових і їхніх родин і забезпечити виведення їх на місця дислокації на материк. Усі інші розмови - це державна зрада і кроки до знищення української армії", - наголосив В.Кличко.

Як повідомлялося, російські військові та "кримська самооборона" в суботу почали штурмувати територію Севастопольської бригади тактичної авіації в Бельбеку. За допомогою чотирьох БТР-80 вони виламала ворота і прорвалися на територію військової частини. Українські військовослужбовці були змушені здати зброю в кімнату зберігання зброї та під державний гімн України залишили військову частину. Під час штурму постраждали представник ЗМІ та український військовослужбовець.

Згодом дружина командира бази полковника Ю.Мамчура розповіла, що чоловік зателефонував їй і повідомив, що заарештований, і що його везуть до військової в'язниці в Севастополі. Після цього телефонний зв'язок з ним обірвався.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА