09:52 19.03.2014

Турчинов підписав указ про протидію рейдерству

2 хв читати
Турчинов підписав указ про протидію рейдерству

Спікер Верховної Ради, в. о. президента України Олександр Турчинов із метою посилення захисту прав суб'єктів господарювання, протидії протиправному позбавленню права власності, недопущення використання схем і методів рейдерського захоплення суб'єктів господарювання і заволодіння їх майном підписав указ про протидію рейдерству.

"Визнати за необхідне вжиття невідкладних заходів щодо посилення протидії рейдерству та посилення захисту права власності", - йдеться в тексті указу, оприлюдненому на сайті президента в середу вранці.

Також згідно з указом доручається в. о. глави Адміністрації президента України Андрію Сенченку забезпечити збирання, аналіз та узагальнення інформації про факти порушення законодавства, пов'язані з протиправним поглинанням та захопленням суб'єктів господарювання, позбавленням права власності, використанням судів для рейдерства, а також про заходи, яких вживають уповноважені органи для протидії таким порушенням.

Також йому доручається забезпечити підготовку пропозицій щодо вдосконалення механізмів протидії рейдерству і посилення захисту права власності.

"Тимчасово виконувачу повноважень голови Адміністрації президента України для проведення зазначеної роботи, а також для сприяння узгодженню заходів правоохоронних органів щодо протидії рейдерству невідкладно створити робочу групу, включивши до її складу працівників органів виконавчої влади, правоохоронних органів, народних депутатів України, представників громадських об'єднань, незалежних експертів", - йдеться в тексті документа.

В указі також зазначено, що А.Сенченку доручається запропонувати Генеральній прокуратурі України вжити "невідкладних заходів для посилення нагляду за додержанням законів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню суб'єктів господарювання, позбавленню права власності".

Цей указ набуває чинності з дня його публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА