19:22 19.12.2013

ВР має намір дозволити 10 ФПГ пільговий режим трансфертного ціноутворення

2 хв читати

Верховна Рада в четвер 234 голосами ухвалила в першому читанні законопроект №2737 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення консолідованої групи платників податків)", який надає податкові преференції при адмініструванні податку на прибуток, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Голова профільного парламентського комітету Віталій Хомутиннік, представляючи документ, повідомив про рішення розширити його дію на групи із сукупною сумою податку на прибуток за попередній податковий період не менше ніж 500 млн грн на рік порівняно з первинною планкою в 4 млрд грн.

За його словами, завдяки цій правці під дію цього закону потраплять близько десяти фінансово-промислових груп (ФПГ).

Документ різко критикував депутат від опозиційної фракції "УДАР" Віктор Пинзеник. "Пропоную дати йому нову назву: "Про звільнення українських олігархів від сплати податку на прибуток", - сказав екс-міністр фінансів.

Він уточнив, що законопроект дозволяє включати до консолідованої групи нерезидентів. На небажаність включення нерезидентів до складу групи раніше вказував і профільний комітет.

Спікер Володимир Рибак після протестів опозиції відмовився ставити проект на голосування в цілому, через що його лише прийняли за основу.

Як повідомлялося, автором законопроекту були депутати від фракції правлячої Партії регіонів Сергій Фаєрмарк, Олександр Долженков і Сергій Глазунов. У рамках консолідованої групи платників податків, яка може бути утворена без створення юридичної особи на підставі відповідного договору, будь-якому учаснику зазначеної групи під час визначення оподатковуваного прибутку дозволяється враховувати збиток іншого учасника групи.

"Якщо операції з постачання товарів (робіт, послуг) здійснюються між учасниками консолідованої групи, ціни на такі товари (роботи, послуги) для цілей оподаткування визнаються звичайними і не належать до категорії контрольованих операцій під час здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням", - йдеться також у документі.

Згідно з рішенням профільного комітету, сукупний розмір виручки і вартість активів консолідованої групи за рік, що передує її створенню, мають становити відповідно не менше ніж 5 млрд грн та 10 млрд грн, а сукупний мінімальний податок на прибуток за рік - 2,5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА