20:03 13.12.2013

Федерація профспілок України вимагає від влади вжити заходів для відновлення повноцінної роботи ФПУ

2 хв читати

Федерація профспілок України (ФПУ), отримавши рішення про заборону перебувати в Будинку профспілок будь-яких осіб, окрім працівників підприємства господарського управління ФПУ та охоронної фірми, вимагає від влади зробити все необхідне для повернення федерації до нормальної роботи.

Як зазначено в поширеній у п'ятницю заяві ФПУ, 10 грудня 2013 року федерація отримала вимогу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у м. Києві, внесену на виконання Ухвали Печерського районного суду м. Києва, про негайне звільнення та заборону перебувати у приміщеннях Будинку профспілок на майдані Незалежності, 2 будь-яким особам, крім працівників підприємства "Господарське управління ФПУ" та охоронної фірми. Отже, ФПУ й понад 40 всеукраїнських профспілок, її членських організацій, позбавлені можливості здійснювати свою основну функцію – захист прав та інтересів членів профспілок.

"Президія ФПУ висловлює протест з цього приводу і заявляє, що заборона перебування у Будинку профспілок керівників і працівників апарату ФПУ, Київської обласної ради профспілок, всеукраїнських профспілок перешкоджає їхній законній діяльності, взаємодії колегіальних органів ФПУ на всіх інших рівнях і фактично паралізує роботу профспілок. Водночас це створює передумови неконтрольованого використання Будинку профспілок, ставить його збереження під загрозу загалом", - наголошується в заяві.

Крім того, стверджують у ФПУ, обмежуються права членів профспілок на участь у діяльності профспілок, вільний доступ до профспілкових органів, що суперечить Конституції України, законам України та іншим правовим актам.

"Президія ФПУ інформує президента України, Міністерство юстиції України, Міністерство внутрішніх справ України, Генеральну прокуратуру України, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про реальну загрозу профспілковим правам та провадженню профспілкової роботи в цей складний для України час і звертається з вимогою невідкладно вжити заходів щодо відновлення повноцінної діяльності ФПУ, яка об’єднує у своїх лавах понад 8 млн членів профспілок", - закликає ФПУ.

Як відомо, в Будинку профспілок розміщується штаб національного спротиву, а також перебуває велика кількість учасників Євромайдану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА