18:33 28.10.2013

Підручники із математики для 1-го та 2-го класів використовувати не можна - висновок Інституту української мови

2 хв читати
Підручники із математики для 1-го та 2-го класів використовувати не можна - висновок Інституту української мови

Підручники "Математика" для 1-го та 2-го класів авторства Ф.Рівкінда та Л.Оляницької не можна використовувати в навчальному процесі, йдеться у висновку Інституту української мови, що надійшов до парламентського комітету з питань науки і освіти.

Як зазначено на сайті парламентського комітету з питань науки і освіти, експерти інституту дослідили підручники після офіційного звернення комітету і знайшли в них численні мовні (орфографічні, пунктуаційні, граматичні, стилістичні, логічні), а також технічні помилки. Найпоказовіші помилки експерти розписали на десяти сторінках.

Голова комітету Лілія Гриневич направила міністру освіти і науки експертний висновок із метою виправлення під час навчального процесу зазначених в експертному висновку помилок. При цьому вона також запропонувала відомству оприлюднити на сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України експертний висновок до уваги вчителів та батьків - з метою коригування навчального процесу.

Голова парламентського комітету з питань науки і освіти зазначила, що для підвищення якості підручників необхідна прозора конкуренція на ринку підручників, а педагоги повинні мати вплив на їх вибір.

"Кошти на підручники необхідно спрямовувати якнайближче до споживача. Місцеві органи самоврядування та вчителі, які вибиратимуть підручники, будуть відповідальні перед учнями, їхніми батьками. Тоді, очевидно, видавництвам доведеться приділяти більше уваги якості підручників, щоб зацікавити ними багатотисячну аудиторію учителів, а не лише чиновників Міністерства освіти", - наголосила Л.Гриневич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА