13:16 12.08.2013

Держприкордонслужба бере участь у пошуках Мельника - прес-служба

2 хв читати

Державну прикордонну службу України в межах її компетенції залучено до пошуків екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, який утік з-під домашнього арешту.

"Справді, нас поінформували, й у рамках компетенції ми залучені до пошуків цього громадянина", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі відомства в понеділок.

Раніше в МВС агентству повідомили, що 1 серпня поточного року Держприкордонслужбі України повідомили про застосування до П.Мельника запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту "з електронним браслетом", тому легально виїхати з країни він не міг.

П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його в розшук. Начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков повідомив, що відразу після надходження сигналу тривоги вранці 9 серпня на місце виїхала оперативна група, що виявила браслет, якого раніше позбувся П.Мельник.

Екс-ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав й отримав від двох українців хабарі розміром 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура не була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київській області, стосовно якого було застосовано такий спецзасіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА