15:11 22.07.2013

Одного з українців відпустили, він проходить як свідок у справі про теракти біля мечетей у Великобританії - поліція

2 хв читати

Поліція відпустила одного з українців, якого підозрюють в організації вибухів біля мечетей у Великобританії, повідомляється на сайті поліції Уест-Мідлендс у понеділок.

"Другого чоловіка відпустили вчора ввечері без висунення йому обвинувачень. Наразі він проходить у справі як свідок", - наголошується в повідомленні.

Раніше газета "Комсомольская правда в Украине" з посиланням на помічника начальника поліції Уест-Мідлендс Маркуса Білла (Marcus Beale) повідомила, що одного з затриманих українців відпустили, а другого, якого також підозрюють у вбивстві 75-річного пенсіонера, утримують в ізоляторі, він "частково зізнався у злочині".

"Ми маємо неспростовні докази його провини. Розслідування вбивства Мохаммеда Саліма наразі веде слідчий відділ Західного Мідленд, який займається і кримінальною справою про тероризм", - цитує видання М.Білла.

Як повідомлялося, в п'ятницю на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було оприлюднено інформацію про те, що "двоє українських чоловіків віком 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом".

У суботу суд Вестмінстерського магістрату продовжив затримання двох чоловіків до семи днів для проведення слідчих дій.

Видання The Independent повідомило в суботу, що затримані українці - стажисти копанні Delcam.

Зовнішньополітичне відомство України наразі не підтвердило і не спростувало інформацію про те, що у Великобританії затримано громадян або вихідців з України.

У червні під час вибухів біля мечетей у Тіптон і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе замінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.

У суботу ввечері на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду розміщено інформацію про те, що арешт одного з двох українців, затриманих за підозрою в причетності до вибухів біля мечеті у Великобританії, пов'язаний з убивством пенсіонера Мохаммеда Салема в Бірмінгемі.

75-річного пенсіонера Моххамеда Салема було вбито 29 квітня поточного року на шляху додому в Бірмінгемі після вечірньої молитви в мечеті, повідомляє видання Birmigham mail. Йому завдали чотири ножові поранення, після чого він помер у кількох метрах від свого будинку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА