12:48 23.04.2013

Власник ТВі Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення телеканалу

3 хв читати
Власник ТВі Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення телеканалу

Власник телеканалу ТВі Костянтин Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення каналу "за допомогою силових структур".

У заяві, переданій "Українській правді" у вівторок, К.Кагаловський наголошує, що "класичне рейдерське захоплення каналу" здійснено за допомогою заступника з безпеки телеканалу Радченка, "який напередодні викрав статутні документи" ТВі.

У заяві також наголошується, що за даними юристів каналу, в статутні документи не було внесено жодних змін. "Тому юридичних підстав про зміну власника немає", - йдеться в заяві.

"Горезвісний Альтман канал фінансувати не буде, оскільки не має достатніх для цього ресурсів. Альтмана використовують якісь інші сили - які – поки що не встановлено", вважає К.Кагаловський.

Як написав журналіст Мустафа Найєм у Твіттері, "Кагаловський телефоном розповів, що підробили доручення його кіпрській компанії, на підставі якої захопили канал".

Раніше у вівторок прес-служба ТВі повідомила, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, він змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук, а новим інвестором каналу став відомий американський бізнесмен Олександр Альтман. О.Альтман вважає своїм пріоритетним завданням збереження телеканалу як одного з об'єктивних джерел інформації в Україні.

"Багато років я був бізнес-партнером причетних до заснування каналу панів Кагаловського і Гусинського. Але я народився в Україні, вважаю Україну своєю Батьківщиною і зроблю все, щоб наша країна стала повноправним членом Європейського Союзу", - сказав О.Альтман.

Як повідомлялося, 11 квітня 2013 року Нацрада з телебачення і радіомовлення внесла зміни до ліцензії ТВі, відповідно до яких ТОВ "Медіа інфо" (Київ) збільшило свою частку в ТОВ "ТРК" ТелеРадіоСвіт "(Київ), що здійснює супутникове мовлення (телебачення) під логотипом "ТВі", з 43,6% до 100%.

Згідно з документом, замість Миколи Княжицього (став народним депутатом у 2012 році) та Володимира Павлюка (перейшов на СТБ у 2011 році), які вийшли з редакційної ради, а також померлого наприкінці 2011 року Вацлава Гавела, до складу ради увійшов ведучий каналу Олексій Ліхман.

Станом на вересень минулого року співвласниками ТВі, окрім "Медіа інфо", були Seradgill Holdings Ltd (49%) і ТОВ "Міжнародна медіа компанія" (Київ) - 7,4%. За даними Нацради, частка Seradgill Holdings раніше була ще вищою - 92,6%.

У свою чергу, основним власником "Медіа Інфо" на вересень минулого року була компанія "Вілкокс Венчерз Лтд".

ТВі тривалий час був об'єктом конфлікту в українських і закордонних судах між компаніями, пов'язаними з бізнесменами Костянтином Кагаловським і Володимиром Гусинським. Останній намагався повернути контроль над каналом або вкладені інвестиції.

Однак ще в 2009 році М.Княжицький заявляв агентству "Інтерфакс-Україна", що канал не належить ні В.Гусинському, ні К.Кагаловському. "Відносини існують, але не можна сказати, що вони є власниками каналу", - зазначав тоді генеральний директор TBi, на той час ще не називаючи всіх його кінцевих власників.

У 2012 році, після появи у складі власників ТВі ТОВ "Медіа інфо" на той час гендиректор каналу М.Княжицький пояснив виданню "Телекритика", що введення українських співвласників пов'язано з виконанням норм закону про розміщення політичної реклами, проте кінцевий власник каналу залишився незмінним - це К.Кагаловський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА