14:30 01.08.2013

Альтман заявив про готовність повернути ТВі Кагаловському - Facebook

3 хв читати
Альтман заявив про готовність повернути ТВі Кагаловському - Facebook

Бізнесмен Олександр Альтман готовий повернути телеканал ТВі Костянтину Кагаловському, який доводить в суді своє право на володіння каналом.

Документ з текстом показань О.Альтмана у Високому суді Англії під час судового процесу між бізнесменами, оприлюднив на свій сторінці у Facebook журналіст Денис Бігус.

"Наостанок, я хочу запевнити суд, що я був би щасливий повернутися до положення, в якому я був до того як зблизився з паном Радченком (директор з безпеки ТВі Олег Радченко був посередником угоди - ІФ) у квітні цього року. Пан Кагаловський заявляє, що він поняття не мав про пропозицію, яку зробив мені пан Радченко. І якщо це - правда, якби я знав про це в той час, я б точно не пристав на цю пропозицію", - заявив О.Альтман у суді.

"Незважаючи на складнощі у наших відносинах з паном Кагаловським, я б ніколи не погодився взяти участь у будь-якій схемі незаконного позбавлення його акцій або частки в компанії "Медіа Інфо" або будь-який іншій компанії", - сказав бізнесмен.

"Ця судова тяжба коштувала мені значних витрат, і я не вірю, що пан Кагаловський мав якісь підстави подавати проти мене судовий позов. Крім витрат на сам процес і репутаційних втрат, яких я зазнаю через його обвинувачення, і які, я сподіваюся, він відкличе, я не зазнав жодних інших фінансових втрат у результаті провалу цієї угоди", - уточнив О.Альтман.

"У зв'язку з подіями, які відбулися після моєї згоди стати інвестором ТВі, я, звичайно ж, не вкладав в канал жодних коштів", - додав він.

"Тим самим я підтверджую, що буду радий підкоритися будь-якому наказу цього суду, який нівелює моє передбачуване призначення директором Balmore Invest Limited і п'яти інших інвестиційних компаній. Зокрема, готовий підкоритися можливості та/або необхідності скасувати передання мені акцій цих п'яти компаній", - узагальнив своє бачення ситуації бізнесмен.

Водночас, під документом зі свідченнями Олександра Климовича Альтмана його підпису немає.

Як повідомлялося, прес-служба ТВі 23 квітня поточного року розповсюдила повідомлення про те, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Новим інвестором каналу став відомий американський бізнесмен Олександр Альтман, який вважає своїм пріоритетним завданням зберегти телеканал як один з об'єктивних джерел інформації в Україні.

Сам О.Альтман повідомив, що є кінцевим бенефіціаром британської компанії Balmore Invest Limited (Лондон), якій належить 95% у ТОВ "Медіа Інфо" - 100% власником ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"- телеканалу TВi.

У свою чергу, власник ТВі К.Кагаловський заявив про рейдерське захоплення телеканалу і повідомив, що він не підписував жодних паперів про продаж телеканалу, а документи підроблені.

Журналісти телеканалу оголосили страйк і висунули свої вимоги: припинити перешкоджання їх роботі, назвати реального власника каналу і нікого не звільняти. Після тижневого страйку понад 30 журналістів телеканалу написали заяви про звільнення.

Як заявила екс-гендиректор ТВі Наталя Катеринчук, 8 травня Високий суд Англії ухвалив рішення заборонити компанії Balmore Invest Limited здійснювати дії, пов'язані з відчуженням телеканалу ТВі.

У свою чергу, бенефіціар компанії Balmore Invest Limited О.Альтман заявив, що заяви про ухвалення Високим судом Англії такого рішення за позовом К.Кагаловського і компанії Wilcox Ventures LTD не відповідають дійсності. О.Альтман підтвердив, що такий позов існує, але жодної постанови суду за нею суд не ухвалював.

Також, за інформацією прес-служби ТВі, стало відомо, що К.Кагаловський був змушений внести заставу $500 тис. для початку судового розгляду, зокрема, через відсутність доказів свого ставлення до компанії Wilcox Ventures LTD. К.Кагаловський зазначив, що надасть докази пізніше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА