16:36 11.04.2013

Сучасний Американський центр у Києві відкриють у 2014 році - посол США Теффт

2 хв читати

У 2014 році в Києві відкриється Американський центр, заявляє посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Теффт.

"Я сподіваюся, Американський центр відкриється у квітні наступного року", - повідомив Дж.Теффт журналістам у Києві в четвер.

Він зазначив, що цей американський центр називатиметься Американський центр "Версія-2". Посол нагадав, що деякий час тому в Києві працював Американський центр "Версія-1".

За його словами, мета створення сучасного хай-теківського Американського центру - це надати можливість українцям більше дізнатися про Америку.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", Дж.Теффт сказав, що на створення центру виділяють великі кошти: "На проектні та ремонтні роботи піде $3,5 млн".

За словами посла, генеральним підрядником буде канадська компанія, але, як і в разі будівництва американського посольства, субпідрядниками будуть і українські організації.

Водночас він зазначив, що будівництво Американського центру створить для українців нові робочі місця, під час реконструкції будівлі використовуватимуть українські матеріали.

У свою чергу заступник державного секретаря США з питань публічної дипломатії та зв'язків із громадськістю Тара Соненшайн зазначила: "Ми робимо довгострокову інвестицію в майбутнє України. Тут буде дуже цікаво й радісно людям. Люди звідси йтимуть посміхаючись".

Вона також розповіла, що в Американському центрі буде зала для проведення творчих акцій, зустрічей і дискусій, а також місце для перегляду кінофільмів, а всі приміщення буде оснащено Wi-Fi.

"Будуть у нас і певні сюрпризи", - додала заступник держсекретаря США.

Крім того, за її словами, цей Американський центр буде один із 850 аналогічних американських центрів у світі.

"Ми сподіваємося, що цей центр буде найбільш сучасним", - зазначила Т.Соненшайн.

Американський центр буде створено у будівлі старого візового відділу Американського посольства за адресою вул. Пимоненка, 6.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", посол США Дж.Теффт і заступник держсекретаря Т.Соненшайн взяли участь у руйнуванні однієї з суміжних стін у будівлі, щоб тим самим дати початок реконструкції цього приміщення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА