10:37 27.02.2013

Український бізнесмен Задорожний просить притулку в Хорватії - газета

1 хв читати

Співвласник мережі ресторанів "Козирна карта" Андрій Задорожний просить надати йому політичний притулок у Хорватії, пише газета "КоммерсантЪ-Украина" у середу.

А.Задорожний 25 січня подав скаргу до Конституційного Суду Хорватії з проханням скасувати рішення про його екстрадицію до України, йдеться у зверненні Хорватської організації Гельсінкської групи до міністра юстиції країни Орсата Міленича, пише видання, посилаючись на копію документа. Бізнесмен просить скасувати відповідне рішення Окружного суду Віковаре від 18 вересня 2012 року.

Захист вже оскаржував рішення у Верховному Суді Хорватії, але той відхилив апеляцію.

"Згідно із хорватським законодавством, якщо Конституційний Суд відхилить вимогу захисників, відмовити в екстрадиції Андрія Задорожного зможе лише міністр юстиції Орсат Міленич", - пише газета.

Адвокат А.Задорожного Любо Віскович очікує рішення суду протягом найближчих 10 днів.

Як повідомлялося, українська сторона передала Хорватії документи на екстрадицію А.Задорожного. У МВС розповіли, що А.Задорожного було оголошено в розшук 6 липня 2012 року з ініціативи СБУ, а 29 липня його заарештували в Хорватії.

"Його підозрюють у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Українська сторона документи передала, але остаточне рішення про екстрадицію ще не ухвалено", - повідомили в МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА