12:53 25.01.2013

У Севастополі квартиру площею 176 кв. м передали під новий дитбудинок сімейного типу

2 хв читати

У Севастополі дворівневу квартиру площею 176 кв. м неподалік моря передано під новий дитячий будинок сімейного типу.

"Севастопольські діти мають виховуватися не в дитячих будинках і будинку дитини, а в сім'ях, тому одним із напрямів роботи стане створення дитячих будинків сімейного типу", - сказав журналістам перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Савенков після огляду дворівневої квартири, яку планується після ремонту передати під дитячий будинок сімейного типу.

За його твердженням, "дитячий будинок сімейного типу - це справді та форма, яка необхідна, щоб діти перебували в сім'ях, щоб вони мали батьків і отримували повноцінне виховання".

"Квартира поки що без ремонту, але ми запланували гроші на ремонт цієї квартири й уже провели переговори із соціально відповідальним бізнесом, який допоможе і меблями, і обладнанням", - уточнив С.Савенков.

Паралельно з цим, за твердженням віце-губернатора, робитиметься все можливе, щоб діти виховувалися у своїх сім'ях, а батьків не позбавляли права на виховання.

"Тобто – запобігати тим проблемам, які виникають у різних сім'ях. Для цього на роботу вже прийнято 15 працівників соціальних служб, і до кінця січня має бути прийнято ще 66 осіб, і в кожному районі мають бути створені соціальні служби, які з 1 березня розпочнуть свою роботу саме з неблагополучними сім'ями", - сказав С.Савенков.

У свою чергу, як повідомила журналістам начальник служби у справах дітей СМДА Людмила Грицько, дитячий будинок сімейного типу буде створено для тих дітей, які виховуються в дитячих установах міста - в дитячих будинках і в будинку дитини.

Під час відвідування квартири журналістами начальник відділу юридичної та адміністративної роботи Управління капітального будівництва (УКБ) Ольга Юнда роз'яснила, що ця квартира є часткою УКБ у реалізації інвестиційного проекту.

"На УКБ оформлено земельну ділянку, й за передання свого права забудови цієї земельної ділянки місто отримало свою частку у вигляді квартир, які передали на міську чергу адміністрації. Ось ця квартира і є такою часткою при реалізації інвестиційного проекту "Київміськбудом". Ринкова вартість квартири - близько 1 млн грн", - сказала О.Юнда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА