12:01 08.01.2013

Мiненерговугiлля доручило керiвникам 13 вугiльних пiдприємств пiдготувати їхнє майно до приватизацiї до початку березня

2 хв читати

Мiнiстерство енергетики та вугiльної промисловостi України доручило керiвникам 13 державних вугiльних пiдприємств до 3 березня здiйснити передпродажну пiдготовку майна, що пiдлягає приватизацiї у 2012-2014 рр.

Вiдповiдне доручення закрiплено наказом мiнiстра №1004 вiд 13 грудня 2012 року, оприлюдненим на сайтi Мiненерговугiлля на початку 2013 року.

Зокрема, йдеться про держпiдприємства "Артемвугiлля", "Орджонiкiдзевугiлля", "Снiжнеантрацит", "Макiїввугiлля", "Донецька вугiльна енергетична компанiя", "Красноармiйськвугiлля", "Торезантрацит", "Шахтарськантрацит" (усi - Донецька обл.), "Донбасантрацит", "Луганськвугiлля", "Первомайськвугiлля" (усi - Луганська обл.), а також "Волиньвугiлля" та "Львiввугiлля".

Як повiдомлялося, Кабiнет Мiнiстрiв України розпорядженням №728-р вiд 19 вересня 2012 року доручив Мiненерговугiлля i ФДМ корпоратизувати 17 вуглевидобувних держпiдприємств протягом 2012-2014 рокiв.

Згiдно з документом, корпоратизацiї пiдлягають держпiдприємства "Артемвугiлля", "Орджонiкiдзевугiлля", "Снiжнеантрацит", "Макiїввугiлля", "Донецька вугiльна енергетична компанiя", "Красноармiйськвугiлля", "Дзержинськвугiлля", "Краснолиманська", "Шахтоуправлiння "Пiвденнодонбаське №1", "Торезантрацит", "Шахтарськантрацит", "Селидiввугiлля" (всi - Донецька обл.), "Донбасантрацит", "Луганськвугiлля", "Первомайськвугiлля" (усi - Луганська обл.), а також "Волиньвугiлля" та "Львiввугiлля".

Президент України Вiктор Янукович у травнi 2012 року пiдписав закон про особливостi приватизацiї державного майна вугледобувних пiдприємств. Приватизацiї пiдлягають цiлiснi майновi комплекси вуглевидобувних пiдприємств, шахт, шахтоуправлiнь i вугiльних розрiзiв, а також частка держави у статутних капiталах вугледобувних товариств.

Кабiнет Мiнiстрiв у лютому 2012 року також затвердив перелiк вугiльних шахт, якi можуть надаватися в концесiю, внiсши до нього понад 95% об'єктiв вуглевидобутку (бiльше нiж 85 шахт i шахтоуправлiнь), що перебувають у держвласностi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті ракетного обстрілу і падіння уламків у Миколаївському районі вночі спалахнула пожежа на відкритій місцевості

Держдеп США підтримує видачу ордерів МКС на арешт Шойгу і Герасимова

Окупанти з важкої артилерії та БПЛА обстріляли Марганецьку громаду Дніпропетровської області

Війська РФ за добу 328 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РФ тримає на чергуванні в Чорному та Азовському морях три ракетоносії "Калібрів"

Сили оборони за добу ліквідували 1220 окупантів і 40 артилерійських систем противника

Міністр оборони США Остін закликав Ізраїль знизити напруженість на кордоні з Ліваном

Засновник WikiLeaks Ассанж визнав провину в отриманні та публікації військових таємниць США і вийшов на свободу

26 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти обстріляли вісім прикордонних громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА