23:35 22.12.2012

Під індустріальні парки в Івано-Франківській області визначили шість ділянок

1 хв читати

В Івано-Франківській області визначили шість потенційних ділянок під створення індустріальних парків у містах Івано-Франківську, Калуші, Коломиї та Долині.

За словами директора регіонального Центру з інвестицій та розвитку Оксани Федорович, найбільший обсяг роботи виконали в Калуші, де підготували концепцію створення індустріального парку, концептуальний дизайн і схематичні матеріали для двох ділянок.

В Івано-Франківську, зазначила О.Федорович, робоча група також вивчає можливість створення індустріальних парків, зокрема на території Хриплинської промислової зони.

Вона звернула увагу на те, що місцева влада має детально вивчити можливості створення індустріальних парків на певних ділянках згідно з законом України "Про індустріальні парки", оскільки на деяких із них існує низка обтяжень, зняття яких потребує багато часу.

Івано-Франківська область має намір увійти до десяти пілотних проектів зі створення індустріальних парків у рамках національного проекту "Індустріальні парки України".

Як повідомлялося раніше, Держінвестпроект планує запустити перший пілотний проект у рамках національного проекту "Індустріальні парки України" в серпні 2013 року. Тоді ж визначать регіони, в яких розташовуватимуться парки.

У 2015 році планують ввести в експлуатацію десять індустріальних парків. Держінвестпроект розраховує, що створення парків сприятиме створенню 40 тис. робочих місць, появі в Україні 120 нових міжнародних компаній і залучить EUR2,5 млрд прямих іноземних інвестицій.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА