15:59 15.11.2012

ЄСПЛ зобов'язав владу України виплатити понад 80 тис. євро за позовами 11 громадян країни

2 хв читати

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) ухвалив стягнути з влади України понад 80 тис. євро як компенсацію і відшкодування витрат у справах кількох громадян країни, йдеться в опублікованому в п'ятницю вердикті ЄСПЛ.

Суд ухвалив таке рішення, розглянувши позови 11 громадян України, які звернулися до ЄСПЛ зі скаргами на порушення їхніх прав співробітниками органів правоохоронних справ країни.

Зокрема, суд угледів порушення українськими правоохоронними органами права позивачів на справедливий судовий розгляд і права на представництво в суді.

Один з позивачів, Владислав Гриненко, звернувся із вимогою про виплату компенсації за жорстоке поводження, і заявив, що у його справі не було проведено ретельного розслідування.

Позивачі Раміль Кайра, В'ячеслав Ніколаєнко, Сергій Афанасьєв, Олена Єрохіна і Віктор Замфереско заявили, що їхнє право на адвоката було обмежено.

Крім того, Віктор Замфереско, який відбуває термін за вбивство, заявив, що суд ухвалив йому обвинувальний вирок на основі його визнання, отриманого незаконним шляхом.

Суд задовольнив позови двох позивачів, які заявили, що їх незаконно утримували в поліцейській дільниці протягом кількох годин.

Суд також задовольнив позов чотирьох заявників, які поскаржилися на порушення їхніх прав на повагу до приватного та сімейного життя.

ЄСПЛ угледів порушення правоохоронними органами України статті 3 Європейської конвенції з прав людини, яка забороняє тортури і нелюдське або таке, що принижує честь і гідність, поводження, і задовольнив позов Григорія Єрмоленка, який заявив про те, що йому було відмовлено у наданні медичної допомоги під час ув'язнення.

Віктор Замфереско, який відбуває термін за вбивство, заявив, що суд ухвалив йому обвинувальний вирок на основі його визнання, отриманого незаконним шляхом.

Між тим, вимоги деяких інших позивачів були визнані судом необґрунтованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА