16:13 06.11.2012

Суд відхилив клопотання потерпілої сторони у справі про обвинувачення Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе

2 хв читати

Печерський районний суд Києва відхилив низку клопотань потерпілої сторони у справі про обвинувачення екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Як розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок представник інтересів Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко, під час судового засідання у вівторок потерпілий журналіст Олексій Подольський заявив клопотання про виклик до суду і допит лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка, який у липні заявив, що О.Пукача негласно вивозили з СІЗО для зустрічі з президентом Віктором Януковичем та головою Верховної Ради Володимиром Литвином. О.Подольський також заявив клопотання про дослідження обставин смерті екс-глави МВС Кравченка.

Ці клопотання, за словами В.Теличенко, суд не задовольнив. Крім того, вона зазначила, що клопотала перед судом про необхідність допиту другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми. Суд також відхилив це прохання.

Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області виявили обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Однак тіло досі не поховано, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що ці останки належать її синові.

О.Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року його затримали у Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням О.Пукача у вбивстві журналіста Г.Гонгадзе. Слідство встановило, що О.Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Справа за обвинуваченням О.Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА