13:36 02.11.2012

Аваков обурений політичною атакою, розгорнутою владою над тілом його загиблого співробітника - ЗМІ

4 хв читати

Екс-голові АТ "Інвестор" Олександру Мотилевському, що наклав на себе руки, погрожували співробітники харківського УБОЗ і вимагали від нього гроші, обіцяючи перевести у свідки у кримінальних справах, стверджує власник компанії, голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

"Як мені сказали, йому погрожували, казали: "Ти станеш терпилою і відповіси за всіх і за все". Потім нібито вимагали гроші: "Тоді переведемо тебе у свідки". На жаль, Саша нічого не сказав нам про цю ситуацію. Напевно, йому було ніяково, що в травні пішов з компанії. Думав, що впорається сам, знайшовши адвокатів. Вийшло — не впорався", — розповів А.Аваков ZN.UA.

За його словами, О.Мотилевського викликали на серію допитів до УБОЗ буквально десять днів тому.

А.Аваков висловив глибоке співчуття у зв'язку зі смертю О.Мотилевського і назвав "підлістю політичну атаку, розгорнуту над тілом загиблої людини".

"Але ця влада нічим не здатна мене здивувати", — наголосив А.Аваков.

На його думку, О.Мотилевський наклав на себе руки, не витримавши тиску.

"Мені дуже шкода Олександра Мотилевського. Він був хорошим чоловіком. Великий, цілих 150 кг. Любив ловити рибу. Він виявився недостатньо твердим для тих тортур, які влаштували в Харкові співробітникам моєї компанії. Не всі витримали їх. У холдингу працювало близько 200 людей. Залишилося 20. І всі вони постійно під допитами і тиском. Багато хто запитує: "А чи не можна домовитися?" Я відповідаю: "Ну, хіба що душу продати", — сказав голова харківської "Батьківщини".

А.Аваков нагадав, що О.Мотилевський став в. о. голови АТ "Інвестор" півтора року тому, після того, як заарештували голову правління компанії Андрія Переєденка.

"У травні місяці він (О.Мотилевський — ІФ) звернувся до мене з листом із проханням про звільнення. Йому було складно витримувати пресинг влади", — розповів він.

А.Аваков також повідомив, що, за його інформацією, О.Мотилевський "залишив декілька передсмертних записок - до сім'ї, до близьких, до колег".

"Інтерфакс-Україна" звернувся до А.Авакова з проханням прокоментувати інформацію, оприлюднену начальником слідчого управління ГУ МВС у Харківській області Зіновієм Галаваном, про передсмертну записку О.Мотилевського, в якій згадується його прізвище, проте А.Аваков сказав, що йому нічого додати.

Як повідомлялося, 31 жовтня колишній голова правління акціонерного товариства "Інвестор" Олександр Мотилевський викинувся з вікна своєї квартири, розташованої на дев’ятому поверсі.

Першим про те, що сталося, повідомив на своїй сторінці у Facebook А.Аваков. Він зазначив, що О.Мотилевський "не витримав тиску обставин".

"І хоча після року пресингу - із травня вже не працював у компанії - у спокої його не залишили. Допити в УБОЗ, погрози і тиск вивели людину із себе... Говорять, залишив записки - ображений на всіх, що залишили його спілкуватися з негідниками в складнощах... Залякали. Просто не така людина, щоб терпіти залякування", - написав А.Аваков. Пізніше начальник слідчого управління ГУ МВС у Харківській області Зіновій Галаван спростував інформацію про те, що О.Мотилевського викликали на допити.

З.Галаван повідомив, що в одній із п’яти передсмертних записок О.Мотилевського згадується прізвище А.Авакова.

"Не вкладається у моїй голові те, що зробив Аваков Арсен Борисович. Бог йому суддя. Як можна було підставити величезну кількість своїх співробітників?! І не вирішити їхніх питань. Все-таки "кугутство" і жадібність до грошей перевищує рівень благородства та почуття відповідальності", - процитував З.Галаван передсмертну записку.

Він повідомив також, що ця записка стала основою для порушення кримінальної справи за ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства).

О.Мотилевський з 2005 року обіймав посаду заступника голови правління АТ "Інвестор", а з вересня 2011 по травень 2012 - в. о. голови правління компанії. Раніше А.Аваков повідомив, що група "Інвестор" продала практично всі активи в Україні", зокрема "Хлібозавод "Салтівський", мережу супермаркетів "Восторг".

28 серпня 2012 р. міліція провела низку обшуків у рамках кримінальної справи, порушеної стосовно посадових осіб банку "Базис" і фізичних осіб, що отримували в змові з ними кредити та викрадали кошти, за ознаками ч. 2, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА