21:56 24.10.2012

На посаду наставника збірної України з футболу пропонують кандидатури шістьох вітчизняних фахівців, а також іноземців

2 хв читати

Члени тренерської ради Федерації футболу України - наставники клубів Української Прем'єр-ліги - пропонують на посаду наставника національної збірної кандидатури шести вітчизняних фахівців, а також озвучують варіанти із залученням іноземців.

"Усі тренери вже надали нам свої пропозиції. Серед названих кандидатур найчастіше згадувалися прізвища Миколи Павлова, Олександра Заварова, Павла Яковенка, Олексія Михайличенка, Леоніда Буряка та Михайла Фоменка", - розповів прес-службі ФФУ голова комітету національних збірних і тренерської ради Михайло Фоменко.

Як відомо, 16 жовтня під час зустрічі головних тренерів клубів УПЛ з керівництвом ФФУ було ухвалено рішення про те, що всі наставники провідних українських клубів увійдуть до складу тренерської ради. Президент ФФУ Анатолій Коньков запропонував їм протягом тижня висловити свої думки щодо того, хто має очолити збірну.

М.Фоменко також зазначив, що пролунали і пропозиції щодо зарубіжного тренера, але переважно вони не стосувалися конкретних особистостей. "Тренери називали ті країни, звідки б вони хотіли бачити фахівця. У першу чергу це Німеччина та Англія, оскільки вважають, що там працюють тренери, які розбудовують тактику команд, перш за все, на основі дотримання ігрової дисципліни. А ця складова сьогодні для нас дуже важлива", - наголосив він.

Голова комітету збірних ФФУ пояснив, що після відбору групи претендентів з ними розпочнуться консультації.

При цьому наразі ще не ухвалено рішення, хто очолить збірну України на товариському матчі з Болгарією 14 листопада. Водночас М.Фоменко повідомив, що в тренерському штабі команди залишаються Олександр Заваров і Олег Кузнєцов, які готували збірну до матчів відбору ЧС-2014 проти Молдови та Чорногорії разом з в.о головного тренера Андрієм Балем.

Як повідомлялося, збірна України набрала лише 2 очки у перших трьох матчах відбору на ЧС-2014 у Бразилії. Англія перебуває на першому місці в групі Н, набравши у чотирьох матчах 8 очок. На другому місці розташувалася Чорногорія, що набрала 7 очок у трьох іграх. У Польщі після трьох зустрічей 5 очок, Молдова набрала 4 очки в чотирьох матчах, у Сан-Марино - 0 набраних очок.

25 вересня О.Блохін, що на той час перебував на посаді головного тренера національної збірної, підписав контракт на чотири роки з київським "Динамо". При цьому, за домовленістю з керівництвом Федерації футболу України, він мав готувати збірну України до матчів відбіркового турніру ЧС-2014 проти Молдови та Чорногорії, після чого планував зосередитися на роботі в клубі. Але цього не сталося через хворобу О.Блохіна та його операцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА