16:02 19.10.2012

Нового наставника збірної України з футболу мають назвати до середини листопада, вважає голова комітету ФФУ

3 хв читати
Нового наставника збірної України з футболу мають назвати до середини листопада, вважає голова комітету ФФУ

Голова комітету збірних команд Федерації футболу України Михайло Фоменко вважає, що ім'я нового наставника національної збірної України мають назвати до товариського матчу проти Болгарії 14 листопада.

"До вирішення будь-яких ситуацій потрібно підходити без поспіху. З одного боку, до наступних офіційних матчів залишається ще багато часу. Але з іншого, я вважаю, що у нового тренера, хто б він не був, мають бути в запасі як мінімум кілька товариських зустрічей для налагодження ігрових схем. Більше скажу: вже 14 листопада на поєдинок у Бургасі з командою Болгарії наша збірна має вийти з новим, повноцінним головним тренером", - сказав він в інтерв'ю газеті "Команда", опублікованому в п'ятницю.

Він зазначив, що свої кандидатури на цю посаду запропонує тренерська рада у складі 16 наставників клубів української Прем'єр-ліги. Сам М.Фоменко також озвучить свої міркування. "Само собою, останнє слово за виконкомом. Адже цілком імовірно, що в Анатолія Дмитровича Конькова та його колег можуть бути свої побажання щодо кандидатури головного тренера", - додав він.

Причину невдач збірної в матчах відбору чемпіонату світу 2014 року проти Молдови та Чорногорії М.Фоменко вбачає у відсутності поки ще головного тренера команди Олега Блохіна. "Ми можемо говорити про велику роль Олега Володимировича в команді як людини, що об’єднувала її в одне ціле. Саме з ним колектив був колективом в повному розумінні цього слова. Блохін перебував у тісному контакті з кожним з підопічних, проводив із ними розмови. Виходить, що помічники десь випали за рамки цих процесів. Це лише моє припущення. А без Блохіна футболісти знизили вимоги до себе ...", - вважає він.

Голова комітету збірних ФФУ вважає, що національна команда має продовжувати боротися за вихід на ЧС-2014, доки залишаються теоретичні шанси на успіх. "Зіграно лише три матчі з десяти! Потрібно виходити на поле і перемагати в останніх зустрічах. Надихають, наприклад, нічиї в матчах між нашими прямими конкурентами. Поляки і англійці в очній зустрічі набрали лише по одному очку - зараз і ця подія в стратегічному плані для нас означає багато чого. За вихід на світову першість все також борються чотири команди, зокрема ми", - наголосив він.

Як повідомлялося, збірна України набрала лише 2 очки в перших трьох матчах відбору на ЧС-2014 в Бразилії. Англія йде на першому місці в групі Н, набравши в чотирьох матчах 8 очок. На другому місці йде Чорногорія, набрала 7 очок в трьох іграх. У Польщі після трьох зустрічей 5 очок, Молдова набрала 4 очки в чотирьох матчах, у Сан-Марино - 0 набраних очок.

О.Блохін, що працював на посаді головного тренера збірної, 25 вересня підписав контракт на чотири роки з київським "Динамо". При цьому за домовленістю з керівництвом Федерації футболу України, він мав готувати збірну України до матчів відбіркового турніру ЧС-2014 проти Молдови та Чорногорії, після чого тренер зможе зосередитися на роботі в клубі. Але це не відбулося через хворобу О.Блохіна та операцію. Збірну до цих ігор готував тренерський штаб на чолі з в.о. головного тренера Андрієм Балем, до складу штабу також входив Олександр Заваров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА