12:06 19.10.2012

Євро подорожчав до $1,3071 у п'ятницю в очiкуваннi рiшень самiту ЄС

1 хв читати
Євро подорожчав до $1,3071 у п'ятницю в очiкуваннi рiшень самiту ЄС

Курс євро трохи змiцнився вiдносно долара США пiд час торгiв у п'ятницю, iнвестори очiкують прогресу у питаннi про заходи боротьби з борговою кризою вiд самiту країн Європейського союзу (ЄС), повiдомляє агентство Bloomberg.

Євро коштував $1,3071 на 8:49 МСК 19 жовтня порiвняно з $1,3067 у четвер ввечерi на торгах у Нью-Йорку.

Вартiсть долара до японської нацвалюти пiднялася до цього часу до 79,30 єни з 79,28 єни за пiдсумками попередньої сесiї. Євро трохи вирiс у парi з єною - до 103,66 проти 103,59 єни напередоднi.

Дводенна зустрiч полiтичних лiдерiв країн ЄС розпочалася в четвер. На самiтi обговорюються питання поглиблення спiвробiтництва в Європi, включно зi створенням бюджетного i банкiвського союзу. На п'ятницю запланованi переговори про вiдносини ЄС iз стратегiчними партнерами i щодо реалiзацiї Пакту економiчного зростання та зайнятостi в рамках союзу.

"За останнiй тиждень або бiльше євро змiцнився завдяки зниженню ризику розвалу єврозони та очiкуванням, що Iспанiя отримає фiнансову допомогу, - зазначив аналiтик St. George Bank Ltd. Джаннi Чан. - у довгостроковiй перспективi євро, швидше за все, буде дешевшати. Зростання економiки практично зупинилося в бiльшостi країн валютного блоку i його вiдновлення не очiкується найближчим часом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА