11:56 18.10.2012

У супермаркетах озброєної охорони не буде - президент Української федерації професіоналів безпеки

2 хв читати

У зв'язку з набуттям чинності 18 жовтня законом "Про охоронну діяльність" охоронцям супермаркетів зброю не видаватимуть, заявив президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта в інтерв'ю газеті "Комсомольская правда в Украине", опублікованому в четвер.

Відповідаючи на запитання видання, яка ймовірність того, що озброєна охорона з'явиться в супермаркетах, С.Шабовта відповів, що це практично виключено. "Стаття 16 закону чітко говорить, що застосування спецзасобів є неприпустимим у багатолюдних місцях. Крім того, існує небезпека, що підозрюваний у крадіжці покупець може вихопити в охоронця пістолет і відкрити безладну стрільбу", - сказав він.

Водночас С.Шабовта повідомив, що спецзасоби охорона зможе застосувати лише після попередження у разі явної загрози для себе або для іншої особи. Без попередження - лише у разі раптового нападу.

Також президент Української федерації професіоналів безпеки наголосив, що адміністрація магазину має нести відповідальність за камери схову на своїй території. "Отже, цей пункт вона вносить у договір з охоронною фірмою. Якщо цього не зробили навмисно, то прямих зобов'язань у охоронців перед покупцями, звичайно, не буде", - сказав він.

С.Шабовта зазначив, що найближчим часом зброю охоронцям не видаватимуть. "Закон визначив лише право на використання спецзасобів. Їх перелік і зону поширення буде визначено спеціальною постановою Кабінету Міністрів України, яку почнуть розробляти, коли закон набуде чинності, підсумував він, зазначивши, що йдеться виключно про травматичну зброю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА