13:42 04.10.2012

Уряд України пропонує скасувати маркування "без ГМО"

1 хв читати
Уряд України пропонує скасувати маркування "без ГМО"

Виробники та імпортери мають ззаначати на етикетці інформацію про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО) за умови, якщо їхня частка в продукті перевищує 0,9%.

Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства в четвер, відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів (ГМО)" Кабінет Міністрів України схвалив на засіданні 3 жовтня.

Згідно з повідомленням, документ також забороняє обіг в Україні харчових продуктів, які містять ГМО або отриманих з їх використанням, до державної реєстрації.

Як зазначає Мінагропрод, цей законопроект розроблено з метою виправлення ситуації, яка склалася в Україні щодо маркування харчових продуктів, що не містять ГМО.

За даними міністерства, згідно з чинними в Україні законами, виробники та імпортери харчових продуктів зобов'язані ставити позначку "без ГМО" у маркуванні всіх без винятку харчових продуктів, зокрема тих, що не мають відношення до генної інженерії (сіль, вода), що суперечить вимогам законодавства ЄС та інших країн світу.

Мінагропрод зазначає, що ухвалення цього законопроекту надасть можливість ліквідувати зайві бар'єри на шляху розвитку суб'єктів підприємницької діяльності харчової промисловості, а також не допустити невиправданих витрат на проведення досліджень харчових продуктів, які не можуть містити ГМО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА