17:29 07.06.2012

Львів через декілька годин відкриє фан-зону до Євро-2012, на вулицях дедалі частіше чути іноземну мову

2 хв читати

Через декілька годин у Львові урочисто відкриють офіційну фан-зону УЄФА, що стане своєрідним стартом Євро-2012 у Львові, оскільки в п'ятницю до міста вже прилетять збірні Португалії та Німеччини.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у фан-зоні вже готують звукову апаратуру на головній сцені біля оперного театру, завершують установлення наметів офіційних спонсорів.

Біля фан-зони багато волонтерів у жовтих футболках, які допомагають туристам знайти необхідну вулицю чи будинок. Також у центрі міста можна зустріти молодих людей у синіх футболках із написом англійською мовою "Я ваш Wi-Fi" - вони допомагають охочим налаштувати безпроводовий Інтернет.

Фан-зону охороняють працівники Державної служби охорони. У центрі міста частіше можна зустріти працівників міліції — до Львова прибули 1300 міліціонерів із сусідніх областей і полк спеціального призначення внутрішніх військ "Ягуар".

Яскрава фан-зона, що розтягнулася майже усім центральним проспектом Свободи, створює відчуття свята — біля неї фотографуються діти, молодь заглядає в щілини, щоб побачити, що ж усередині. Крім того, на центральній площі міста у футболки збірної України вдягли скульптури грецьких та латинських богів, що прикрашають чотири фонтани.

У центрі міста побільшало туристів — частіше чути англійську та німецьку мови, а деякі уболівальники збірної Німеччини вже готові до першого матчу — їхні обличчя розфарбовані в кольори національного прапора. Влада сподівається, що загалом за час Євро місто відвідають півмільйона людей.

Продавці книжок на проспекті Свободи пропонують футболки і шарфи не лише української команди, а й збірних, які гратимуть у Львові. Продають і сувенірні прапори Німеччини, Португалії, Данії та Євросоюзу.

Водночас припинення руху транспорту на 51 вулиці Львова негативно позначається на транспортному сполученні — поблизу центру постійно виникають пробки.

У Львові мінлива хмарність, тепло, але волого. Синоптики обіцяють, що вже на початку наступного тижня встановиться спекотна літня погода, але перший матч у Львові може відбутися і під дощем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА