22:41 02.05.2024

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

2 хв читати
У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

Чиновники Держпродспоживслужби в Запорізькій області, які організували аферу з поборами місцевих фермерів під час війни, отримали приблизно 3 млн грн і незабаром постануть перед судом. Їм загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Державне бюро розслідувань у Мелітополі, що діє в Запоріжжі.

За інформацією ДБР, відомство завершило досудове розслідування і направило до суду обвинувальний акт щодо чиновників Держспоживслужби в Запоріжжі, які під час війни організували злочинну групу і стягували незаконні "побори" з місцевих фермерів за реєстрацію сільгосптехніки.

За даними слідства, завідувач сектору Держспоживслужби в Запорізькій області залучив до незаконної діяльності підлеглого, а також власну дружину.

"Користуючись змінами в законодавстві через запровадження воєнного стану, чиновники створювали фермерам штучні перешкоди для реєстрації сільгосптехніки", - зазначає ДБР.

Слідчі ДБР зазначають, що шахраї пропонували сільгоспвиробникам "подолати проблеми" з реєстрацією їхньої техніки за допомогою фірми дружини завідувача сектору запорізької Держспоживслужби. Через цю фірму фермери проводили платіж за "інформаційні послуги", після чого отримували необхідні їм документи.

Вартість "консультацій" шахраїв сягала 7 тис. гривень за одну одиницю техніки. У період з 2022 по 2023 рік на рахунки ділків від Держспоживслужби надійшло близько 3 млн гривень.

Щоб "відмити" гроші, шахраї придбали елітний автомобіль за 1.4 млн гривень, який оформили на вітчима організатора злочинної схеми.

Троє фігурантів оборудки обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди з використанням службового становища (ч.3 ст.368 КК України).

Також організатора схеми та його дружину обвинувачують у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом (ч.2 ст. 209 КК України).

Санкції статей передбачають покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА