03:51 27.04.2024

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

2 хв читати
Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Ізраїльська влада заявила Єгипту, що вона згодна зробити останню спробу домогтися шляхом переговорів угоди з угрупуванням ХАМАС щодо заручників, повідомляє в п'ятницю Axios з посиланням на джерела.

"Ізраїльська влада заявила в п'ятницю своїм єгипетським колегам, що Ізраїль готовий дати "один останній шанс" переговорам про заручників, щоб домогтися угоди з ХАМАС. Але якщо прогресу незабаром не буде, Ізраїль займеться наземним наступом на Рафах, заявили дві ізраїльські офіційні особи", - інформує портал.

Влада Єгипту, під час візиту в Каїр цього тижня керівника Служби загальної безпеки ("Шин-Бет") Ронена Бара і начальника Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Герці Халеві, представила новий план зі звільнення заручників. Потім, у п'ятницю делегація представників єгипетської розвідки провела в Ізраїлі переговори з "Шин-Бет", ЦАХАЛ і розвідкою "Моссад" про угоду щодо заручників і ситуації навколо Рафаха. Пізніше ізраїльські джерела заявляли, що переговори відбулися конструктивно, і що Єгипет висловлював намір чинити тиск на ХАМАС щодо проблеми заручників. Єгипетська сторона також заявила, що розуміє, наскільки важливий для Ізраїлю Рафах; ізраїльтяни водночас зазначали, що всерйоз готуються до операції в цьому місті.

"Ізраїльське послання було таке: є кінцевий термін для початку наступу на Рафах, і Ізраїль не погодиться на черговий раунд непотрібних переговорів, які служать для відводу очей, заявив представник ізраїльської влади", - зазначає Axios.

За даними порталу, зрештою ізраїльському військово-політичному кабінету довелося погодитися, що можлива угода передбачатиме звільнення менш ніж 40 заручників, ніж передбачалося спочатку. Тепер ідеться про 33 заручників. "Кількість днів перемир'я буде пов'язана з кількістю заручників, кого звільнять. Якщо ХАМАС хоче гуманітарної угоди, то тут Ізраїль перешкод чинити не буде", - сказав співрозмовник порталу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА