10:52 15.04.2024

Переспрямування коштів від телемарафону та "FreeДому" на ЗСУ є недоцільним - Шмигаль у відповідь на петицію

2 хв читати
Переспрямування коштів від телемарафону та "FreeДому" на ЗСУ є недоцільним - Шмигаль у відповідь на петицію

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у відповідь на петицію заявив, що переспрямування коштів, які призначено для телемарафонів "Єдині новини" і телеканалу "FreeДом", на фінансування закупівлі безпілотних літальних апаратів і пікапів для Збройних сил України є недоцільним.

"Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики - пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі. Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним", - йдеться у відповіді Шмигаля на петицію.

Водночас, за словами прем'єра, уряд на системній основі здійснює постійну роботу із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, зокрема міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ та інших складових сектору безпеки й оборони, будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, захист об'єктів критичної інфраструктури, постачання нових і модернізації наявних зразків озброєння, військової та іншої техніки для відсічі збройної агресії РФ проти України..

Як повідомлялося, 1 квітня петиція на сайті Кабінету Міністрів із закликом переспрямувати кошти, призначені для телемарафонів "Єдині новини" і телеканалу "FreeДом", на фінансування БПЛА і пікапів для Збройних сил України набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА