17:57 20.03.2024

План Ukraine Facility передбачає запуск HRMIS, реформу оплати праці, відновлення конкурсів і відновлення порталу вакансій держслужби у 2025-2026 рр.

2 хв читати
План Ukraine Facility передбачає запуск HRMIS, реформу оплати праці, відновлення конкурсів і відновлення порталу вакансій держслужби у 2025-2026 рр.

План реалізації програми підтримки Ukraine Facility передбачає реформу оплати праці державних службовців, відновлення конкурсів на державну службу, запуск інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS) і відновлення роботи Єдиного порталу вакансій державної служби у 2025-2026 роках.

Згідно з планом, який український уряд ухвалив і передав Європейській комісії, Україна має провести низку реформ у сфері державного управління. Зокрема, до першого кварталу 2025 року потрібно провести реформу системи оплати праці державних службовців, яка відповідає принципам державного управління, викладеним у програмі Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР, SIGMA).

Зазначається, що ухвалене законодавство має забезпечити запровадження оплати праці на основі класифікації посад за функціональним спрямуванням; чіткий поділ заробітної плати на фіксовану або гарантовану частину (щонайменше 70%) і варіативну частину (щонайбільше 30%); зниження надбавки за вислугу років із 50% до 30%.

Також до третього кварталу 2026 року Україна має відновити відбір на вакантні посади з урахуванням професійних компетентностей для всіх державних службовців.

Зазначається, що відновлення відбуватиметься поступово у три етапи: 1 - на посади держслужби категорії "А"; 2 - на посади держслужби категорії "Б" (на підконтрольній Україні території, де не ведуться бойові дії); 3 - на посади держслужби категорії "В" (на підконтрольній Україні території, де не ведуться бойові дії).

Третьою необхідною реформою в цій сфері є цифровізація управління державною службою та людськими ресурсами, згідно з якою до першого кварталу 2026 року Україна має повноцінно запустити інформаційну систему управління людськими ресурсами (HRMIS) в усіх міністерствах і центральних органах виконавчої влади та їхніх територіальних органах, а також відновити роботу Єдиного порталу вакансій державної служби (career.gov.ua).

Як повідомлялося, 20 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль передав план реалізації Ukraine Facility до Європейської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА