18:49 14.05.2024

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

2 хв читати
Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Жмеринської міської ради Вінницької області, якому інкримінують організацію завершеного замаху на вбивство, а також придбання й зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів.

"Розслідування встановило, що колишній депутат міськради, діючи в інтересах свого батька - колишнього народного депутата України від Партії регіонів, організував замах на замовне вбивство депутата цієї ж міської ради. Це сталося через конфлікт, що виник між ними з приводу продовження строку дії раніше укладених договорів оренди земельних ділянок і позбавлення його батька повноважень депутата місцевої ради", - повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора в телеграм-каналі.

Як повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, батько обвинуваченого є колишнім народним депутатом VII скликання від Партії регіонів і чинним депутатом Жмеринської міськради від забороненої "ОПЗЖ". Однак чоловік під час повномасштабного вторгнення Росії виїхав з України й фактично не виконує депутатських обов'язків. Його бізнес і політичні інтереси в місті та регіоні представляє син, який 2023 року добровільно склав повноваження депутата міської ради.

На початку 2023 року в батька загострився конфлікт з іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих ділових питань, пов'язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син вирішив "допомогти" батькові й планував організувати замовне вбивство депутата - члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

"Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців убивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. Виконавцям він обіцяв заплатити $8,5 тис., оцінивши в таку суму життя свого колеги. Під час спецоперації працівники ДБР імітували вбивство, зробили постановочні фото, які посередник продемонстрував замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали організатора", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання правоохоронці виявили зброю та боєприпаси до неї, які зберігалися без передбаченого законодавством дозволу.

Фігуранта обвинувачують в організації закінченого замаху на вбивство, вчиненого з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України) та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відключення е/е в суботу будуть жорсткішими в період з 16:00 до 20:00 - "Укренерго"

Участь у Саміті миру візьмуть 100 делегацій, зокрема 57 глав держав і урядів - Швейцарія

Зеленський прибув до Швейцарії для участі в Глобальному саміті миру

Окупанти атакували Нікопольський район дронами та з артилерії, поранена 17-річна дівчина, зруйновані 7 приватних будинків

Росіяни обстріляли Шосткинську громаду, одна людина загинула - Сумська ОВА

У Богуславці Харківської області з-під завалів зруйнованого авіаударом будинку врятували сімейну пару

Міністри оборони НАТО не дійшли згоди щодо щорічного фінансування союзниками військової допомоги Україні на рівні щонайменше 40 млрд євро

Зміст "мирних пропозицій" Путіна вкрай образливий для міжнародного права - Подоляк

Графіки погодинних відключень е/е в суботу працюватимуть із 8:00 до 23:00 - обленерго

Столтенберг про передання систем ППО Україні: Ми перебуваємо в тісному контакті з кількома союзниками з цього питання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА