16:09 05.04.2024

Головний омбудсмен Туреччини має намір відвідати місця тримання українських полонених у РФ

1 хв читати

Після відвідування табору з російськими полоненими в Україні головний омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч має намір поїхати до РФ, щоб перевірити там умови тримання українських полонених, повідомляють у телеграм-каналі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в п'ятницю.

"Якщо ми матимемо можливість, то плануємо поїхати в росію і провести аналогічні дослідження, а потім опублікувати звіт. Але повторю ще раз, що важливішим за оприлюднення звіту, якби ми змогли цьому посприяти, принаймні частково, став би обмін полоненими", - зазначив Малкоч.

Як зазначено в повідомленні, пересвідчившись у дотриманні Женевських конвенцій українською стороною, головний омбудсмен Туреччини має намір отримати дозвіл від російської сторони на аналогічний візит до РФ.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму телеграм-каналі повідомив, що також триває робота над питанням передачі речей і листів для військовополонених.

У Координаційному штабі нагадали, що наприкінці березня відбувся візит делегації Малкоча до табору на заході України, де утримують російських військовополонених. Турецького омбудсмена супроводжував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який також є представником Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Серед іншого під час поїздки в Україну Малкоч узяв участь у великій зустрічі з родинами українських військовополонених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА