12:10 15.01.2023

"Укренерго" знизила ліміти споживання е/е для всіх областей через дефіцит генерації, відключення можуть бути більш тривалими

2 хв читати
"Укренерго" знизила ліміти споживання е/е для всіх областей через дефіцит генерації, відключення можуть бути більш тривалими

Станом на 11:00 енергетична інфраструктура відновлюється після 12-го ракетного удару Росії, тривають ремонтні роботи на всіх пошкоджених обстрілами об'єктах, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно зі щоденним оновленням компанії в соцмережах, через пошкодження ворогом обладнання припинили або знизили вироблення електроенергії теплоелектростанції, по блоках яких намагалися прицільно бити росіяни, внаслідок чого в енергосистемі збільшився дефіцит.

"Це змусило дещо знизити ліміти споживання, пропорційно всім областям. Обмеження діють протягом всієї доби", - зазначила "Укренерго" в телеграм-каналі.

Там попередили, що при перевищенні лімітів будуть застосовані аварійні відключення, а отже, для споживачів терміни відключень можуть збільшитися.

В "Укренерго" звернули увагу, що уточнення щодо ситуації в тій чи іншій області або населеному пункті можна отримати на сайті місцевого оператора розподільних мереж (обленерго).

Як повідомлялося, оператори системи розподілу е/е повідомили, що "Укренерго" на неділю, 15 січня, зберегло цілодобові ліміти енергоспоживання для обласних енергопостачальних компаній (обленерго), повернуті з 14 січня, і знизило їх приблизно на 19% вночі і на 11% вдень.

Раніше "Укренерго" зазначало, що вихідні та потепління давали надію на послаблення обмежень, однак через черговий масовий російський ракетний удар у суботу їх довелося навпаки збільшити.

За інформацією ДТЕК російські загарбники обстріляли дві ТЕС компанії, одна з них припинила виробництво електроенергії.

Там зазначили, що ніхто не постраждав, але внаслідок атаки, яка стала 26-ю для компанії, було пошкоджено обладнання ТЕС – окупанти влучили в турбінне відділення енергоблоку однієї з постраждалих ТЕС, зруйнували один з енергоблоків. Також пошкоджені інші енергоблоки.

Загалом унаслідок 12-го масованого ракетного удару по енергетиці України 14 січня зафіксовані влучання в 5 областях: Київській, Івано-Франківській, Вінницькій, Львівській та Харківській, повідомила "Укренерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА