11:55 16.09.2022

Фонд ліквідації наслідків агресії РФ за рахунок конфіскації її активів буде створено вже в держбюджеті-2022 – глава Мінфіну

2 хв читати
Фонд ліквідації наслідків агресії РФ за рахунок конфіскації її активів буде створено вже в держбюджеті-2022 – глава Мінфіну

Мінфін України розробив законопроєкт про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії, який наповнюватиметься за рахунок конфіскованих коштів РФ, і має намір розпочати його формування вже в держбюджеті-2022, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі національного телемарафону.

"Ми сподіваємося, що депутати підтримають створення такого фонду, такий законопроєкт уже зареєстровано у Верховній Раді й уже є активи, які можуть бути вилучені до цього фонду. Цей фонд – це бюджетна програма, яка передбачає лише акумулювання цих коштів, а далі вони розподілятимуться за критичними потребами", - сказав міністр.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, відповідний законопроєкт №8027 було зареєстровано 13 вересня, його авторами є кілька десятків народних депутатів, зокрема голова бюджетного комітету Ради Юрій Арістов.

Міністр уточнив, що кошти фонду ліквідації перебуватимуть на казначейському рахунку.

Марченко нагадав, що в затвердженому урядом проєкті держбюджету-2023 також передбачено такий фонд розміром щонайменше 19 млрд грн.

"Є 19 млрд грн, які вже гарантовані. Сподіваємося, що з вилученням російських активів цей фонд поповнюватиметься значними сумами", – сказав глава Мінфіну.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції цього тижня зазначив, що першими такими коштами, найімовірніше, стануть конфісковані 15,8 млрд грн виведених із ринку в перші дні війни МР Банку та ПІБ – "дочок" російських Сбербанку та ЗЕБ (рос. Внешэкономбанк). За його словами, ці буде спрямовано на відновлення житла та цивільних споруд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА