15:16 14.07.2022

Відновлення роботи Сєвєродонецького "Азоту" неможливе, незважаючи на "заяви" російських окупантів - Group DF

2 хв читати
Відновлення роботи Сєвєродонецького "Азоту" неможливе, незважаючи на "заяви" російських окупантів - Group DF

Group DF Дмитра Фірташа вважає неприпустимою ситуацію, коли російські окупанти поширюють неправдиву інформацію про нібито поновлення роботи заводу "Сєвєродонецький "Азот" (Луганська обл.), і усвідомлено наражають на небезпеку людей, змушуючи їх виходити на роботу.

Спроба запустити виробництво з порушенням базових правил безпеки може призвести до жертв та техногенної катастрофи для всього регіону. Масштабні руйнування на заводі несумісні з його безпечною діяльністю, наголошується в заяві Group DF у четвер.

"Ми просимо журналістів не тиражувати фейків та звертатися за коментарями до пресслужби Group DF. Нагадуємо: аналогічна ситуація з поширенням хибної інформації про нібито відновлення заводу була з горлівським "Стиролом" (Донецька обл., входить до азотного бізнесу в Ostchem), окупованому у 2014 році. Незважаючи на численні пропагандистські заяви окупаційної влади та сюжети про нібито його запуск, підприємство і далі простоює", - зазначено в заяві групи компаній.

Group DF нагадала, що холдинг Ostchem, який об'єднує підприємства азотної хімії Group DF, наразі втратив контроль над "Сєверодонецьким "Азотом", а всі заяви про швидкий запуск заводу необґрунтовані і поширюються представниками окупаційної влади Сєверодонецька за підтримки пропаганди.

Холдинг уточнив, що основні та допоміжні цехи підприємства серйозно пошкоджено через бойові дії на території заводу. Внаслідок обстрілів пошкоджено обидва цехи аміаку 1-А (розбито піч первинного реформінгу, пошкоджено реакційні труби) та 1-Б (пошкоджено пусковий котел, вакуум-витяжку системи конденсації відділення компресії), цех азотної кислоти (зруйновано будівлю цеху, естакади, пожежею пошкоджено приміщення ЦПУ, зруйновано контролерне керування технологічним процесом, маслосистему компресора ГТТ-3М).

Також постраждала практично вся інфраструктура підприємства – системи водопостачання та водоочищення, система енергозабезпечення, логістичне та залізничне господарство (пошкоджено залізничне полотно, склад, вузли перевантаження), зруйновано два сховища метанолу, пошкоджено чотири сховища КАС.

"Найболючіше для підприємства – повна руйнація системи електропостачання "Азоту". Завод не може отримувати електроенергію ні від "Луганського енергетичного об'єднання" (пошкоджено опори та силові трансформатори в пунктах Лисичанська-110, Ювілейного, Щастя), ні від підстанції Кремінська 500 кВ, станцію розбито)", - уточнила Group DF у заяві.

За її даними, руйнування системи очищення стічних вод "Азоту", яка до війни забезпечувала очищення 100% стічних вод Сєвєродонецька, завдала значної шкоди місту.

"Для оцінки масштабів руйнувань та збитків необхідно провести технічний аудит. Зараз це неможливо, оскільки група не контролює завод, а більшість персоналу евакуйовано", - підсумувала Group DF.

Group DF консолідує активи бізнесмена Фірташа у газорозподільній, хімічній, титановій та портовій галузях, а також у сфері сільського господарства та медіа.

До азотного субхолдингу Ostchem, окрім "Сєвєродонецького "Азоту", входять "Рівнеазот", черкаський "Азот", а також "Стирол" в окупованій Горлівці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА