18:48 26.05.2022

"Черкаси-" та "Хмельницькобленерго" об'єднали зусилля для допомоги "Миколаївобленерго" у відновленні мереж

2 хв читати
"Черкаси-" та "Хмельницькобленерго" об'єднали зусилля для допомоги "Миколаївобленерго" у відновленні мереж

Об'єднати зусилля для надання технічної допомоги АТ "Миколаївобленерго" домовилися під час робочої наради 25 травня у Миколаєві голови компаній ПАТ "Черкасиобленерго" Олег Самчук та АТ "Хмельницькобленерго" Олег Козачук за участю представника Міністерства енергетики Олександра Візира та голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

Відповідну інформацію озвучили учасники наради на ток-шоу "Обговорення відновлення та розвитку електричних мереж України", організованому Energy Club 25 травня.

За їхніми словами, наразі обленерго вже передали миколаївським енергетикам трансформаторну оливу, бронежилети, а завдяки Міненерго на підприємство мають прибути кабелі, опори та електротехнічне обладнання.

За словами в. о. гендиректора "Миколаївобленерго" Вадима Данилкова, від початку війни корисний відпуск електроенергії у компанії знизився на 45%, переважно через зупинення промислових підприємств.

"У результаті на сьогодні є дефіцит коштів не лише на програми розвитку, а й на поточні ремонти, кількість яких різко зросла внаслідок обстрілів із боку військ агресора. Тому на сьогодні "Миколаївобленерго" зазнає дефіциту кабелів, трансформаторної оливи, електротехнічного обладнання, а також бронежилетів", – зазначив він.

У свою чергу Візир поінформував, що на Миколаївщині буде відпрацьовано модель системного вирішення проблем тих ОСР (оператори систем розподілу – ІФ), які обслуговують території, де точаться бойові дії та прилеглі до них. Зокрема, модель буде поширена на Харківську та Запорізьку області.

"Сьогодні ми мали розмову з керівником військової адміністрації регіону Віталієм Кімом. Ми обговорили конкретні кроки щодо стимулювання споживання електроенергії. Йдеться про відновлення роботи підприємств і навіть запуск нових виробництв. Міненерго вже направляє до Миколаївської області кабельно-провідникову продукцію, електротехнічне обладнання, електроопори, які було отримано в рамках допомоги від європейських партнерів", - повідомив Візир.

Зі свого боку "Черкасиобленерго", за словами голови компанії, вже передало миколаївським енергетикам 30 бронежилетів, які мають задовольнити потребу ремонтних бригад, які потрапляють під обстріли. Крім цього, компанія відправила "Миколаївобленерго" 10 тонн трансформаторної оливи.

"На організованій Міненерго зустрічі ми напрацювали конкретний план дій щодо допомоги і будемо його реалізувати вже відсьогодні", - наголосив Самчук.

Раніше перероблену трансформаторну оливу та електротехнічне обладнання енергетикам Миколаївщини надало АТ "Львівобленерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА