20:38 10.05.2022

"Метінвест" вітає рішення США про відміну для України 25% мита на сталь і закликає скасувати всі обмежувальні заходи

2 хв читати
"Метінвест" вітає рішення США про відміну для України 25% мита на сталь і закликає скасувати всі обмежувальні заходи

Гірничо-металургійна група "Метінвест" вітає рішення США про відміну для українських компаній 25%-го мита на постачання металургійної продукції.

"Група "Метінвест" вітає рішення США про скасування мита за розділом 232. Воно здатне допомогти українським виробникам наростити збут у США. Проте, досі продовжують діяти торговельні обмеження на практично весь прокат, вироблений в Україні, ухвалені до або після введення мита за розділом 232: мита на гарячекатані рулони, товстолистовий прокат, прутки, зварні труби, безшовні труби, арматуру, катанку та дріт", - повідомила пресслужба "Метінвесту" у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

При цьому пояснюється, що скасування мита у розділі 232 матиме обмежений вплив на реалізацію готової продукції українськими підприємствами. Для групи було б важливим кроком у рамках програми підтримки української промисловості з боку США – рішення щодо скасування всіх обмежувальних заходів.

"Якщо говорити загалом про ринок США, то після скасування мита за розділом 232 він стане перспективним напрямком для нас. Група "Метінвест" зможе наростити експорт до США замість постачання на ринки Латинської Америки та Азії. Ми розглядаємо можливість виходу на ринок США із квадратною заготовкою та зварною трубою, а також, залежно від кон'юнктури ринку, з катанкою та арматурою.

Раніше компанія "Інтерпайп" також вітала рішення адміністрації США призупинити на 12 місяців дію 25% мита на ввезення української сталі та виробів із неї.

Як повідомлялося, США тимчасово – на 12 місяців – призупинили стягнення 25% мита на українську сталь, запровадженого 45-м президентом (2017-2021) Дональдом Трампом у рамках розділу закону №232 про розширення торгівлі 1962 року.

"Щоб сталеливарні заводи продовжували залишатися економічним рятувальним колом для народу України, вони повинні мати можливість експортувати свою сталь. Сьогоднішня заява є сигналом для українського народу про те, що ми прагнемо допомогти йому протистояти перед путінською агресією", - заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини та вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату та рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних та металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажу із охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) та "Смарт-холдинг" (23,76%), що спільно управляють компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА