15:51 06.05.2022

Майже 70 суден заблоковані в портах України, шість суден під іноземним прапором – у Маріуполі

2 хв читати
Майже 70 суден заблоковані в портах України, шість суден під іноземним прапором – у Маріуполі

Майже 70 суден заблоковані в морських портах України, шість суден під іноземним прапором заблоковані в Маріупольському морському порту, повідомили заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков та директор ДП "Маріупольський морський торговельний порт" Ігор Барський під час брифінгу в медіацентрі "Україна" в п’ятницю.

"На сьогодні майже 70 суден заблоковані в портах, з яких неможливо здійснювати судноплавство. Найгірша ситуація стосовно екіпажів була в Маріуполі, тому що в інших портах екіпажі мали можливість евакуюватися наземним шляхом", - повідомив Васьков.

За словами Барського, в порту в Маріуполі залишилося шість суден під іноземним прапором, які досі там заблоковані, деякі вже не зможуть його залишити без відповідного ремонту силами судноремонтного заводу. Проте сам судноремонтний маріупольський завод також практично зруйнований, зазначив директор Маріупольського морського торговельного порту.

"Зараз ми збираємо всю можливу інформацію про підприємство, про портовиків, відгукнулися 1660 осіб з 3 тис. У нас також є інформація про 23 загиблих працівників підприємства. Але ми виплачуємо зарплату людям, готуємося до повернення, будуємо плани щодо відновлення підприємства. У цих питаннях нам допомагає Міністерство інфраструктури", - повідомив Барський.

За його словами, пошкодження та руйнування порту в Маріуполі на сьогодні складно оцінити, але є інформація, що практично всі будівлі, всі будівельні споруди, частково чи повністю, зруйновані.

"Але ми вважаємо, що як тільки порт буде звільнено, ми в найкоротший період зможемо відновити якусь роботу", - наголосив директор підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА