17:01 21.04.2022

ВР має намір запровадити новий вид містобудівної програми для комплексного відновлення територій після війни

1 хв читати
ВР має намір запровадити новий вид містобудівної програми для комплексного відновлення територій після війни

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №7282, який передбачає впровадження нового виду містобудівної програми для комплексного відновлення населеного пункту або території, що постраждали від воєнних дій, тероризму, диверсій, надзвичайних ситуацій, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Євросолідарність" ) у телеграм-каналі.

За відповідний законопроєкт на засіданні у четвер проголосували 268 народних депутатів.

Відповідно до пояснювальної записки до законопроєкту, оприлюдненої на сайті парламенту, документ визначає нормативні процедури розміщення тимчасових споруд для проживання та встановлює законодавче регулювання будівництва або реконструкції будівель для тимчасового проживання осіб, які втратили житло внаслідок бойових дій.

Крім того, документом регулюється розміщення виробничих потужностей, що переміщені внаслідок збройної агресії Російської Федерації, а також створюються передумови для вдосконалення процедури обстеження нерухомості, пошкодженої внаслідок війни.

Законопроєкт також передбачає визначення особливостей розроблення, затвердження, реєстрації та внесення змін до будівельних норм, набуття ними чинності або визнання недійсними на період воєнного стану.

Джерело: https://t.me/oleksiihoncharenko/19683, https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39426

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА