18:56 06.04.2022

Портал пошуку роботи для українців в Австрії пропонує понад 1300 вакансій – співзасновники проєкту

3 хв читати
Портал пошуку роботи для українців в Австрії пропонує понад 1300 вакансій – співзасновники проєкту

Портал пошуку роботи для українців в Австрії jobs-for-ukraine.at, що стартував 11 березня цього року, пропонує понад 1300 вакансій у 650 австрійських компаніях, повідомила фахівець із комунікацій Олена Обухівська агентству "Інтерфакс-Україна", яка співпрацює зі спільнотами українців в Австрії.

"Австрія ґрунтовно та системно підійшла до українського питання: ухвалила закон, у якому поетапно прописано реєстраційні питання, забезпечення, оформлення документів, страхування та дозвіл на роботу. А робота в Австрії для українців, які тут перебувають, – це надія, можливість, шанс". До речі, понад 70% українців мають вищу освіту", – наголосила вона.

За її словами, австрійські компанії відкривають спеціальні вакансії для українців і розміщують їх на jobs-for-ukraine.at, відвідуваність якого на сьогодні сягнула 5 тис. візитів за день. При цьому зареєстровані на сайті компанії можуть безпосередньо контактувати з фахівцями з України з питань працевлаштування на заявлені вакансії. Для зручної комунікації також ведеться сторінка у Фейсбуці з хештегом #JobForUkraineInAustria.

Обухівська зазначила, що ресурс на jobs-for-ukraine.at є особистою ініціативою австрійських IT-фахівців: CIO компанії Spar-ICS Еріка-Яна Каака (Eric-Jan Kaak), CIO компанії Signa Франца Гіллбранда (Franz Hillebrand) та гендиректора компанії Agencylife Алекса Кучери (Alex Kucera).

"Коли розпочалася війна в Україні й українці почали приїжджати до Австрії, ми з колегами подумали: і ми маємо зробити щось корисне. Тому і створили цей рекрутинговий сайт, яким можуть безкоштовно користуватися і компанії, і претенденти. Ми в IT звикли швидко та професійно реагувати, тому буквально за тиждень змогли запустити рекрутинговий майданчик", - повідомив CIO компанії Spar-Ics Ерік-Ян Каак, слова якого наводить Обухівська в коментарі агентству.

За словами CIO Signa Франца Гіллбранда, IT-менеджери мають хорошу мережу професійних контактів серед партнерів і виробників, що дало змогу досягти швидкої наповненості сайту потрібними вакансіями. При цьому розробники налагодили контакти з провідними австрійськими компаніями, які викладають актуальні вакансії на всій території Австрії, у всіх дев'яти федеральних округах: Бургенланді, Каринтії, Нижній Австрії, Верхній Австрії, Зальцбурзі, Тиролі, Штирії, Форарльберзі.

Лише за один день, наприклад, протягом 1 квітня, на сайті було розміщено близько 70 вакансій у різних сферах діяльності: для IT-спеціальностей, для медиків, продавців, нянь тощо. Вже сотні людей, які знайшли притулок в Австрії, завдяки цьому сайту змогли працевлаштуватися, повідомила Обухівська.

"На сьогодні на сайті зафіксовано близько 25000 кліків. І тепер на www.jobs-for-ukraine.at можна перейти з сайту відповідних міністерств та інших релевантних онлайн-ресурсів Австрії", - уточнив СЕO Agencylife Кучера під час аналізу перших кількісних показників проєкту.

Серед компаній, які відкрили вакансії для українців і співпрацюють із #JobForUkraineInAustria, – Австрійська асоціація готелів, Австрійська асоціація виробників галузей промисловості (Industriellenvereinigung), IAA Austria, Signa IT, Spar-Ics, Swietelsky, Öbb, Sony Dadc, Verbund, Öamtc, T-Systems Austria, Wiener Stadtwerke, Palfinger, Porsche Informatik, Kika/Leiner, Bacher Steuerberatung, HR Consulting Alexander Wozak та ін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА