16:12 21.10.2021

Претенденти на купівлю ОГХК та заводу "Більшовик" подали заявки на аукціони - ФДМ

2 хв читати

Фонд державного майна України очікує результативних аукціонів із продажу АТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше - завод "Більшовик") та АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), призначених відповідно на 27 та 29 жовтня, повідомив заступник голови ФДМ Костянтин Кошеленко.

"Усі учасники зареєстровані, конверти відкрито", - сказав він на X Українському банківському форумі в Києві в четвер, говорячи про конкурс із продажу "Більшовика".

Кошеленко уточнив, що на ОГХК також уже зареєстровано учасників.

Згідно з постановою Кабміну від 2018 року, відомості про учасників аукціону та їхню кількість не підлягають оприлюдненню до початку аукціону.

У ФДМ агентству "Інтерфакс-Україна" додатково повідомили, що термін подачі заявок для участі в аукціоні з приватизації ПКМЗ завершився 19 жовтня. "Фонд уже розпечатав у присутності потенційних покупців конверти з аукціонною документацією і встановив наявність необхідних документів. Наступний етап відповідно до чинного законодавства - прийняття рішення фондом про допуск учасників до аукціону після розгляду документів", - зазначили в прес-службі.

У ній нагадали, що на це відводиться сім робочих днів з дня завершення подачі заявок.

"Що стосується приватизації ОГХК, то процес подачі заявок закінчується сьогодні, 21 жовтня о 16:00. Подальша процедура відбувається відповідно до чинного законодавства і аналогічна заводу "Більшовик", оскільки обидва активи є об'єктами великої приватизації", - зазначили у фонді.

Як повідомлялося, стартова ціна АТ "ПКМЗ" встановлена на рівні 1,39 млрд грн. Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має погасити заборгованості ПКМЗ перед трудовим колективом, бюджетом та іншими кредиторами (наразі борги нараховують понад 500 млн грн), виконати чинний колективний договір і не допустити звільнення протягом визначеного терміну.

Крім цього, покупець має інвестувати в модернізацію підприємства щонайменше 57 млн грн протягом трьох років, зберегти частину наявного потенціалу виробництва на майданчику в Києві або Жашкові, або інших виробничих потужностях в Україні.

ОГХК виставлявся на аукціон 31 серпня, на участь у ньому було три претенденти, однак ФДМ не допустив двох із них, через що скасував продаж. Стартова ціна на повторному аукціоні не змінилася - 3,7 млрд грн.

Серед фінансових умов приватизаційного конкурсу – інвестувати не менше ніж 400 млн грн у модернізацію підприємства. Серед інших умов: не звільняти працівників протягом шести місяців і забезпечити соціальні гарантії працівникам, надавати воду комунальним підприємствам-споживачам.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА