07:57 23.07.2021

ЄЕК продовжить дію антидемпінгового мита на нержавіючі труби з України на 5 років

1 хв читати
ЄЕК продовжить дію антидемпінгового мита на нержавіючі труби з України на 5 років

Департамент захисту внутрішнього ринку Євразійської економічної комісії (ЄЕК) пропонує продовжити дію антидемпінгових заходів щодо безшовних труб із корозійностійкої (нержавіючої) сталі з України діаметром до 426 мм ще на 5 років.

Термін застосування чинного мита закінчується 25 лютого 2021 року.

Наразі щодо українських труб із корозійностійкої сталі діє мито в розмірі від 4,32% до 18,96% від митної вартості залежно від компанії-виробника. Цей антидемпінговий захід було встановлено за підсумками розслідування, проведеного ЄЕК у 2015-2016 рр. У жовтні Департамент захисту внутрішнього ринку ЄЕК розпочав повторне антидемпінгове розслідування, ініціаторами якого виступили заводи групи ЧТПЗ ("Челябінський трубопрокатний завод" і "Першоуральський новотрубний завод") і групи "ТМК" ("ТМК-Інкос" і "Волзький трубний завод").

Згідно з оцінками російських заявників, у I півріччі 2020 року спостерігалося значне зниження ціни нержавіючих безшовних труб з України (на 23,6% у рублевому еквіваленті й на 27,8% - у доларовому), в результаті чого ціна на український товар без урахування антидемпінгового мита стала нижчою за ціну товару галузі економіки ЄАЕС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА