13:36 21.05.2021

Центральна влада підтримає міста в нових умовах на ринку газу - заступник голови ОП Тимошенко

2 хв читати
Центральна влада підтримає міста в нових умовах на ринку газу - заступник голови ОП Тимошенко

Центральна влада надасть підтримку українським містам в нових умовах, які відтепер діятимуть на ринку газу, запевнив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Із 20 травня припинили дію спеціальні обов'язки (ПСО) з продажу газу виробникам теплової енергії, які були покладені на НАК "Нафтогаз України". Це означає, що всі теплокомуненерго, більшість із яких належать місцевій владі, підписуватимуть договори з постачальниками самостійно на тих умовах, які пропонуватимуть на ринку", - написав він на своїй сторінці у Facebook за підсумками наради з представниками центральної та місцевої влади.

За словами Тимошенка, ринкові відносини стали реальністю, але відсутність фіксованої ціни може турбувати місцеву владу. Тому в Офісі президента працюють над тим, щоб до нового опалювального сезону врегулювати всі проблемні питання тепла та гарячої води.

За підсумками наради за участю міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова, голови правління "Нафтогаз України" Юрія Вітренка та представників областей і міст досягли низки домовленостей.

"Нафтогаз", зокрема, найближчим часом запропонує довгострокові цінові пропозиції на природний газ. Це дасть містам можливість заздалегідь визначати тарифи та уникати цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Крім того, домовилися, що "Нафтогаз" не вимагатиме величезну передоплату або банківські гарантії. Також діятиме Меморандум про взаєморозуміння щодо централізованого постачання теплової енергії та гарячої води, підписаний у лютому цього року між урядом та міськими головами з ініціативи Володимира Зеленського.

"Щодо старих боргів - вже напрацьовано відповідний законопроект, його має розглянути Верховна Рада. Документ передбачатиме максимальне врегулювання боргів за послуги теплопостачання", - інформує Тимошенко.

За словами заступника голови Офісу президента, "головне завдання - під час повного переходу на ринкові відносини забезпечити стійке проходження опалювального сезону".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА