19:37 25.03.2021

Понад 40% американців, які втратили роботу в пандемію, залишаються незайнятими понад півроку

2 хв читати
Понад 40% американців, які втратили роботу в пандемію, залишаються незайнятими понад півроку

Мільйони американців, які втратили роботу в період пандемії коронавірусу, залишаються незайнятими протягом кількох місяців, проте особливо гостро з цією проблемою зіткнулися американці азіатського походження, свідчать результати дослідження організації Pew Research Center.

Станом на лютий, 41,5% незайнятих американців перебували без роботи понад шість місяців. Кількість американців, що знаходяться без роботи протягом тривалого періоду, або, як мінімум, 27 тижнів, у минулому місяці склала близько 4,1 млн. Це становить 2,6% від усієї робочої сили в країні.

Доповідь вийшла через рік після того, як епідемія коронавірусу була визнана пандемією і призвела до введення руйнівних для економіки країни обмежувальних заходів, пише MarketWatch.

Влада США в березні прийняла пакет стимулюючих заходів обсягом $1,9 трлн, зокрема, містить додаткові щотижневі виплати допомоги з безробіття розміром $300 до 6 вересня і прямі виплати розміром $1400.

Найбільш суттєвий приріст рівня довгострокового безробіття у період між четвертим кварталом 2019 року і четвертим кварталом 2020 року припав на долю американців азіатського походження: показник виріс на 25 процентних пунктів, згідно з дослідженням Pew, заснованому на офіційних даних. Близько 46% безробітних американців азіатського походження на кінець 2020 року залишалися незайнятими протягом понад шести місяців.

До того ж у безробітних афроамериканців цей показник склав 38%, у білих - 35%, у латиноамериканців - 34%. Показник серед цих груп виріс на 13-16 процентних пунктів у річному вираженні. У сукупності він збільшився на 15 процентних пунктів.

Рівень безробіття серед американців азіатського походження підскочив більш ніж на 450% у період з лютого до червня 2020 року, що істотно вище, ніж у інших груп, показало дослідження McKinsey & Co., опубліковане в серпні. Показник істотно стабілізувався після досягнення піку минулої весни, як і у інших расових і етнічних груп.

Такий стрибок, як мінімум, частково пов'язаний з тим, що американці азіатського походження переважно зайняті в галузях, найбільш суттєво постраждали в зв'язку з пандемією коронавірусу, свідчить доповідь Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA), опублікована в липні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА