17:39 11.03.2021

ПриватБанк просить суд надати банку право участі в засіданні у справі про виплату компаніям Суркісів $350 млн

2 хв читати
ПриватБанк просить суд надати банку право участі в засіданні у справі про виплату компаніям Суркісів $350 млн

Державний ПриватБанк (Київ) звернувся до Верховного Суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти 24 березня участь у судовому засіданні з розгляду справи про оскарження рішення суду від 2017 року про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати розміщені до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів, які оцінюють зобов'язання за ними у $347,4 млн.

Згідно з повідомленням прес-служба банку у четвер, клопотання обґрунтоване необхідністю встановлення касаційним судом під час розгляду справи обставин, покладених в обґрунтування клопотань і заяв банку, великою кількістю процесуальних питань, заявлених учасниками справи, складністю справи, її резонансом і наслідками.

Банк нагадав, що Верховний Суд вирішив розглядати справу в складі колегії з п'яти суддів, однак без участі представників учасників справи.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 9 лютого 2017 року своїм рішенням за позовом компаній Суркісів зобов'язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не увінчалася успіхом. У свою чергу ПриватБанк подав касаційну скаргу.

15 квітня 2020 року Київський апеляційний суд відхилив апеляцію держвиконавця, залишивши в силі роз'яснення судді Підпалого щодо рішення 2017 року у вигляді зобов'язання ПриватБанку компенсувати компаніям Суркісів $250 млн.

На підставі рішення судді Підпалого одразу шість британських компаній-стягувачів 28 квітня 2020 року окремо звернулися до Державної виконавчої служби із заявою щодо його примусового виконання, а 29 квітня ДВС Печерського району відкрила виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржнику.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв, загальний розмір вимог компаній становить $347,4 млн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА