21:25 28.01.2021

Ford почне випускати електромобілі Mustang Mach-E в Китаї

2 хв читати
Ford почне випускати електромобілі Mustang Mach-E в Китаї

Американська Ford Motor Co. почне виробляти електричні кросовери Mustang Mach-E в Китаї для місцевих покупців, повідомляється в прес-релізі компанії.

Продажі Mustang Mach-E китайського виробництва повинні початися до кінця поточного року. Нещодавно продажі електромобіля стартували в США, де ціна на нього починається від $ 49,7 тис. Ford не розкрив, за якою ціною електромобіль буде продаватися на китайському ринку.

Mustang Mach-E загалом вразив критиків, однак деякі сумніваються, що кросовер варто випускати під брендом Mustang, який асоціюється зі спортивними дводверними купе, зазначає The Wall Street Journal.

Продаж Ford у Китаї в 2020 році зріс на 6,1% порівняно з попереднім роком - до 602,6 тис. автомобілів. Однак це значно менше проти 1,27 млн автомобілів, які компанія продала в країні у 2016 році, який став для Ford піковим у Китаї.

Раніше покупцям у Китаї були доступні лише дорогі імпортні автомобілі Mustang. Запуск місцевого виробництва дозволить Ford заощадити на транспортних витратах і уникнути митних зборів.

У березні минулого року Ford випустила перші автомобілі Lincoln китайського виробництва. У минулому році продажі Lincoln в країні зросли на третину - до 61,7 тис. одиниць. Однак бренд залишається слабким гравцем на китайському ринку порівняно з конкурентами з сегмента "люкс" - Cadillac виробництва General Motors Co. а також німецькими Audi AG, Bayerische Motoren Werke AG і Mercedes-Benz виробництва Daimler AG.

Близько двох років тому Ford запустила стратегію поліпшення своїх позицій на китайському ринку, яка полягає в розробці продукції, адаптованої до смаків місцевих покупців.

Tesla Inc. у січні почала поставки покупцям електричних кросоверів Model Y, вироблених в Китаї. Це другий автомобіль, який компанія випускає на заводі в Шанхаї.

Три китайських виробники електромобілів NIO Inc., Li Auto Inc. і XPeng Inc. у минулому році також зміцнили свої позиції в країні. Їх продаж у Китаї склав 45 тис. автомобілів. NIO нещодавно представила новий електричний седан, який стане четвертою моделлю компанії.

У найближчі роки очікується значне зростання продажів електромобілів у Китаї. Згідно мети уряду країни, до 2025 року вони повинні складати 5 млн електромобілів на рік. У минулому році в Китаї було продано 1,11 млн електромобілів, або близько 6% від загальної кількості проданих автомобілів, свідчать дані Китайської асоціації пасажирських автомобілів (China Passenger Car Association, CPCA).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА