11:25 28.01.2021

Голова НКРЕКП не виключає можливості укрупнення обленерго для зниження тарифів

1 хв читати
Голова НКРЕКП не виключає можливості укрупнення обленерго для зниження тарифів

Голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк не виключає можливості укрупнення операторів систем розподілу (ОСР, обленерго) для зниження тарифів на електроенергію.

"Тариф - це не цифра, яку можна ставити вищою або нижчою, вона складається зі складових. Ці складові на Луганщині, на жаль, вище, ніж в інших областях через те, що електромережі розтягнуті, а промисловість залишилася на непідконтрольній території. Ми як держава маємо дуже відповідально підходити до таких випадків і, можливо, також ухвалити законопроект про укрупнення обленерго за аналогією з облгазами", - сказав він під час виступу у Верховній Раді у четвер.

Як повідомлялося, енергорегулятор розробив проект постанови про зниження тарифів для 14 операторів ГРС, який передбачав рівень зниження від 3,5% (для ПрАТ "Гадячгаз") до 30% (для ТОВ "Газовик"). Загалом тарифи операторів ГРС пропонується встановити на рівні не вище ніж 1,79 грн/куб. м (без ПДВ).

НКРЕКП 19 січня схвалила зниження тарифів на розподіл газу з 1 лютого для 14 операторів газорозподільних мереж.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 25 січня повідомив, що законопроект про укрупнення газорозподільних компаній Кабінет Міністрів направить до Верховної Ради найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА